Tuikkukortti

Tuikkukortti_ohje_2.indd Viimeaikoina tuikkukortit ovat vallanneet korttiaskartelijoiden mielet. Useissa blogeissa on esitelty toinen toistaan upeampia tuikkukortteja. Tuikkukortti-idean äiti ei ole Taika-lehden tiedossa, mutta Taika-lehden messuosastolla on ollut esillä Taavan tekemä kaunis tuikkukortti. Tuikkukorttia on ihastellut moni ja ohjettakin on kyselty.

Tässä perusohje tuikkukortin taittelemiseen. Ohje on tehty neljälle halkaisijaltaan 4 cm ja korkeudeltaan 2 cm tuikkukynttilälle. Suurenna tai pienennä ohjetta tuikkujen koon mukaan.

1. Leikkaa kartongista 33 x 16 cm kokoinen kappale. Aseta kartonki pöydälle pituussuunnassa ja aloita taitteiden tekeminen vasemmalta. Tee taitoksista teräviä ja tee ne huolella. Mittaa seuraavan taitoksen paikka aina kartongin reunasta.

2. Tee ensimmäinen taitos 2 cm päähän.

3. Tee toinen taitos 4 cm päähän.

4. Tee kolmas taitos 8 cm päähän.

5. Tee neljäs taitos 10 cm päähän.

6. Tee viimeinen taitos 24 cm päähän.

7. Käännä kartonki ympäri ja koristele A-lohko eli niin sanottu kansi. Koristele myös C, D ja E lohkot. C ja E lohkot ovat tuikkukotelon sivut ja D-lohko on tukkukotelon pääliosa. Tee pääliosaan esimerkiksi askarteluveitsellä pieni ikkuna.

8. Levitä F-lohkoon joko liimaa tai kaksi ”vetoa” kaksipuolista teippiä. Käännä kartonki varovasti ympäri.

10. Taita ja kiinnitä tuikkukotelo kiinni F-lohkon avulla. Tarkista, että kotelon sivut ovat pystysuorassa. Anna liimauksen kuivua tai painele teippi kunnolla kiinni.

11.Laita tuikkukynttilät koteloon ja sitaise nauha tuikkukotelon ympäri niin, että nauha pitää tuikut kotelossa. Koristele tuikkutaskun ja kannen välinen alue ja taita kansi kiinni.

12. Ja Voilá! Tuikkukortti on valmis!

Tuikkukorttiohje_3

Mallin toteutus: Taava
Ohjeteksti: Taika-lehti
Alkuperäinen idea: ei tiedossa

 

Vastaa