Sadas Taikanumero / päätoimittajan tervehdys

kuva1

Istuin sohvalla ja virkkasin syysnumeroon pipoa. Kerros, purku, pari uutta kerrosta ja taas purku. Hain mallia, joka olisi helppo toteuttaa ja ohjeistaa sekä inspiroisi Taikan lukijoita ja innostaisi tekemään. Mietin luomistyön keskellä, silmukoiden syntyessä ja mallin muotoutuessa tätä lehteä ja näitä Taika-vuosia. Kuinka monta luomistuskan hikipisaraa ja onnistumisilonkyyneltä mahtuukaan kuluneisiin vuosiin. Kuinka monta suunniteltua ja toteutunutta mallia onkaan tullut tehtyä. Kuinka paljon olemme saaneet ja kuinka paljon antaneet. Kuinka paljon olemme ideoineet ja inspiroituneet ja inspiroineet. Voi, niin mahdottoman paljon, ettei sitä muistojen syövereissä matkaava mieli edes pysty käsittämään. Käsitättekö te? Kymmenen Taika-vuotta ja sata numeroa?
Niinpä, sata numeroa! Sata Taika-numeroa! Mietimme pitkään, miten kunnioitamme parhaiten näitä vuosia ja kaikkia niitä malleja joita vuosien aikana on tehty ja nähty ja niitä mallintekijöitä, joiden upeita toteutuksia olemme saaneet ihailla. Ajatus sadasta mallista kypsyi pikkuhiljaa ja muotoutui muotoon, johon voi tutustua sadannessa Taika-numerossa.

satku-1

Jokaisesta Taika-numerosta napattiin yksi idea. Se ei kuitenkaan riittänyt meille, vaan päätimme kunnioittaa jo perinteeksi muodostunutta kesäkuun numeron teemaa eli mallit on joko valittu tai tehty kierrätys- tai luonnonmateriaaleista. Eikä siinäkään vielä kaikki, sillä joka toinen aukeama on tehty lapsia ajatellen ja joka toinen aikuisia miettien. Osa uudelleen tehdyistä malleista on helposti tunnistettavissa ja osassa näkyy vain ydinidea. Sotkimme joukkoon myös aiemmin julkaistuja kuvia ja ennen julkaisematonta materiaalia. Huomaat varmaan myös vinkeän kertaluontoisen muutoksen lehden sivuilla, toivottavasti kalenterityyliin tehty vaakasisältö hihityttää teitä yhtä kovasti kuin meitä.

satku-2

Malleja valitessamme syöksyimme melkoisen taianomaiseen aikakapseliin. Aloitimme kymmenen vuoden takaa, ensimmäisestä Taika-numerosta ja etenimme numero numerolta, muisto muistolta. Kohtasimme unohtuneita malleja ja mukavia tarinoita. Malleja, jotka inspiroivat silloin ja inspiroivat edelleen.

satku-3

Paljon mahtuu tapahtumia ja muutoksiakin kymmeneen vuoteen, mutta Taikan ydinidea on pysynyt ja pitänyt. Mietimme silloin ja mietimme edelleen ihan jokaisen pienen nyanssin. Teimme ja teemme sydämellä. Tuo mallien valitsemisen ja uudelleen tekemisen mukanaan tuoma aika-matka oli huikea ja toivommekin että tuo huikeus ja kiitollisuus välittyy nyt, aina ja tulevaisuudessa!

Syöksy nostalgisen aikamatkan syövereihin Taikan sadannen numeron parissa. Numerosta  löytyy jotain vanhaa, jotain uutta ja jotain sinistäkin… Taika-terkuin Anu

ps. Kuvissa esiintyvää 108-sivuista Taikaa voi hankkia askartelija.fi-nettiputiiksista!

Vastaa