Piirustuskilpailun satoa 2012

piirustuskilpailun satoa

Taika-lehti järjesti viime syksyn aikana yhdessä HanArt Oy:n kanssa kaikille avoimen Winsor & Newton piirustuskilpailun. Nyt jo viidettä kertaa järjestetty piirustuskilpailu sai liikkeelle kaikkiaan yli 200 eriikäistä taitavaa tekijää ympäri Suomenmaan. Kilpailuun osallistuneet yllättivät kilpailun raadin jälleen iloisesti kilpailutöiden runsaalla määrällä, kilpailutöiden värikkyydellä ja töistä huokuvalla ilolla. Joten raati, johon osallistui Taika-lehden ja HanArt Oy:n edustajia sekä taidemaalari Mika Törönen oli taas kerran vaikean tehtävän edessä valitessaan jokaisesta kilpailusarjasta vain viisi työtä esiteltäviksi tähän juttuun. Raati haluaakin lähettää terveisensä ja kiitoksensa aivan kaikille kilpailuun osallistuneille, kiitos ihastuttavista ja koskettavista tarinoista, värikkäistä töistä ja mukavaa jatkoa kaikille taideharrastuksenne parissa!

Tämänkertaisessa piirustuskilpailussa kilpailutyöt tuli tehdä pääasiassa veteen reagoivilla väreillä. Töihin oli siis mahdollista käyttää vesi-, peite- tai akvarellivärejä tai akvarelliliituja tai -kyniä. Töihin sai yhdistää kuiva- ja märkätekniikoita sekä muita sekatekniikoita, mutta sääntönä oli että työssä näkyisi selkeästi veden käyttö. Kilpailutyön aiheen ja tyylin tekijä sai valita itse. Töiden yhteyteen pyydettiin lisäämään myös lyhyt tarina työn tapahtumista ja työt toivottiin tehtävän laadukkaalle paperille.

Kilpailusarjat oli edellisen vuoden tapaan jaettu neljään sarjaan:
päiväkoti-ikäiset 0 – 6-vuotiaat
kouluikäiset 7 – 12-vuotiaat
nuoret 13 – 16-vuotiaat
sekä aikuiset yli 17-vuotiaat.

Esittelemme jokaisen kilpailusarjan viisi palkittua työtä nettisivujen lisäksi Taika-lehden 1/2013 numerossa ja tilaajien Taika-blogissa. Kunkin sarjan viisi työtä ovat sivulla satunnaisessa järjestyksessä, eli niitä ei ole laitettu keskenään minkäänlaiseen järjestykseen, vaan ne edustavat yhdessä kunkin kilpailusarjan parhaimmistoa. Sydämellinen onnentoivotus kaikille palkituille piirtäjille ja kiitokset vielä kerran kaikille kilpailuun osallistuneille!

Päiväkoti-ikäiset 0 – 6-vuotiaat

Tämän ryhmän kilpailutöistä ei väriä puuttunut. Raatia ilahdutti lasten rohkeus käyttää värejä ja vettä sekä töissä näkyvä ilo niin elämää, kuin töiden tekemistäkin kohtaan. Ihastuttavaa lisämaustetta kilpailutöihin toivat mielikuvitukselliset ja koskettavatkin tarinat töiden aiheista.

Piirustuskilpailun-satoa-2012-2-0-6-aaro

Aaro Kukkasniemi 6v.
Myrsky
”Aaro oli kovin kiintynyt vaariin ja kuolema oli vaikea ymmärtää. Jonkinlainen kaaos se varmasti oli. Kun Aaron oheinen työ oli monen määrätietoisen kastelun ja kuivumisen jälkeen valmis, Aaro tokaisi, että sehän on vain sotku tai myrsky!”

Piirustuskilpailun-satoa-2012-2-0-6-fanni

Fanni Ruokanen 5v.
Taikataivas
”Kuvassa on taikataivas, josta sataa leluja lapsille.”

Piirustuskilpailun-satoa-2012-2-0-6-iida-maria

Iida-Maria Härkönen 4v.
Meren elämää
”Kuvan keskellä näkyvä raidallinen sukeltaja etsii meren pohjalta simpukoita värikkäiden kalojen uidessa ympärillä.”

Piirustuskilpailun-satoa-2012-2-0-6-lauri

Lauri Strand 4v.
”Kaksi vanhaa puuta kertoi kuulumisia, joissa oli lehtiä paljon ja perhonenkin lensi. Sitten tuli toinen vanha puu, joka oli tulivuoren näköinen, heidän kaverinsa. Satoi ja tuli kukkia. Kukkaan tuli silmät ja suukko.”

Piirustuskilpailun-satoa-2012-2-0-6-sakke

Sakke Forstén 6v.
Kala ja kupla
”Kala tuli paikkaan, jossa oli kupla ja se poksautti sen. Sitten se lähti pois. Sitten se tuli takaisin ja puhalsi uuden kuplan ja poksautti senkin.

Kouluikäiset 7 – 12-vuotiaat

Tämän suurimman osallistujajoukon keränneen kilpailuryhmän töissä suosituimpia aiheita olivat eläimet, luonto, sarjakuvahahmot sekä tapahtumakuvaukset. Töissä näkyi ilahduttavan paljon akvarellimaisuutta ja paperit olivat melkein kautta linjan reunoja myöten täytetty vahvoilla värisävyillä. Raatia ilahdutti erityisesti ryhmään osallistuneiden poikien runsas lukumäärä sekä koko ryhmän töiden aiheiden positiivisuus.

Piirustuskilpailun-satoa-2012-3-7-12-aino

Aino Nieminen 10v.
”Olimme retkellä puolukassa. Kävelimme ylös kukkulaa kohti, kävelimme pitkään, kunnes ystäväni kompastui. Ja pian huomasimmekin, että ne olivat hirvenpapanoita!”

Piirustuskilpailun-satoa-2012-3-7-12-eeli

Eeli Mälkiä 8v.
Voittomaali!

Piirustuskilpailun-satoa-2012-3-7-12-ella

Ella Kalliosalmi 12v.
Kalastus
”Ukko ja akka ovat kalastamassa ja yhtäkkiä puhkesi myrsky. Onneksi he pääsivät turvallisesti satamaan.”

Piirustuskilpailun-satoa-2012-3-7-12-roosa

Roosa Ylikotila 9v.
Iltamaisema
”Oli ilta ja taivas alkoi pimetä. Punainen taivas oli ihana, oi kun se valaisee.”

Piirustuskilpailun-satoa-2012-3-7-12-siiri

Siiri Kukkasniemi 8v.
Taivaanranta
”Siiri sanoi tätä työtä aloittaessaan, että anna minulle tuota oranssia. Sitten hän aloitti määrätietoisen työskentelyn. Työ on maalattu vaarin kuoleman jälkeen vaaria muistellen. Vaarin tärkeimpiä hetkiä viimeisinä vuosina olivat auringonlaskut ja nousut.”

Nuoret 13 – 16-vuotiaat

Tämän ryhmän töissä suosituimmiksi aiheiksi nousivat luonto- ja eläinaiheet sekä myös sarjakuvamaiset hahmot. Töissä oli käytetty kekseliäästi erilaisia sekatekniikoita ja erilaisten välineiden yhdistelmillä oli luotu mielenkiintoisia ja taidokkaita kuvauksia.

Piirustuskilpailun-satoa-2012-4-13-16-fanny-marie

Fanny-Marie Schavikin 13v.
”Kaukana lumisten vuorien eteläpuolella, lumisusien laumassa alfanaaraalle syntyi pentu. Pentu ei kuitenkaan ollut valkoinen kuin muut, vaan sen väri oli mustahkon harmaa. Pentu sai nimekseen Deimon ja hänestä olisi pitänyt tulla lauman johtaja, mutta lauma ei hyväksynyt asiaa koska Deimon oli erivärinen kuin muut. Lauman vanhin kertoi Deimonille legendaarisesta lohikäärmekivestä, jolla on erikoisia voimia joiden avulla se voi toteuttaa toiveita. Deimon päättää jättää laumansa ja lähteä etsimään sitä kiveä. Hän haluaa löytää kiven, että voisi toivoa olevansa valkoinen kuin muutkin. Mutta onnistuuko Deimon löytämään legendaarisen lohikäärmekiven ja minkälaisia haasteita hän kohtaa? Mitä mahtaa tapahtua ja kuinka hänelle käy? Saako sitä koskaan tietää?”

Piirustuskilpailun-satoa-2012-4-13-16-henna

Henna Halttunen 15v.
Kettu iltavahdissa

Piirustuskilpailun-satoa-2012-4-13-16-marissa

Marissa Majoinen 14v.
Kesän heijastus
”Aurinko laskee puiden taa kauniisti punaisena hehkuvan taivaan edessä, pilvien ympäröimänä ja heijastuu tyyneen veteen melkein täydellisesti.”

Piirustuskilpailun-satoa-2012-4-13-16-milla

Milla Mykrä 15v.
Vaahteran rakkaus
”Kun lehdet puun punertuu ja taivas hämärtyy. Sydämessä nousee toive rakkaudesta, ikuisesta onnellisuudesta.”

Piirustuskilpailun-satoa-2012-4-13-16-ronja

Ronja Kuusimurto 14v.
Väriä elämään!

Aikuiset yli 17-vuotiaat

Aikuisten ryhmän ylivoimaisesti suosituimmat aiheet olivat luonto ja eläimet. Töissä oli nähtävissä taidokasta tekniikkaa ja upeaa värien käyttöä. Ilahduttavaa tämän ryhmän töissä oli, että ne olivat lähes poikkeuksetta tehty erittäin laadukkaalle paperille.

Piirustuskilpailun-satoa-2012-5-17-anu

Anu Lång 20v.
Värikirjoa taivaalla
”Yksi pyrähdys tuonne ja yksi tänne, kaarrellen ja kierrellen, värejä taivaalle luoden.”

Piirustuskilpailun-satoa-2012-5-17-eila-helena

Eila-Helena Häkkinen 37v.
Neitoperhonen ja nauhukset
” Loppukesällä kun nauhukset kukkivat, ne houkuttelevat tuoksullaan paikalle perhosia puutarhaani.”

Piirustuskilpailun-satoa-2012-5-17-jenni

Jenni Pitkänen 21v.
Mijaksen muisto
”Vietin vähän vajaan vuoden elämästäni Espanjassa, Aurinkorannikolla Fuengirolassa. Kaunis naapurikylä Mijas tuli tutuksi ja yksi hienoimmista paikoista kylässä on pienen pieni luolamainen pyhättö, Virgen de la Peña. Tämän pyhätön seinälle ovat ihmiset ripustaneet kymmeniä ja taas kymmeniä erivärisiä rukousnauhoja. Minuun värikkäät, espanjalaisille tyypilliset ristikorut tekivät vaikutuksen ja ne ovat inspiraationa tällekin työlle.”

Piirustuskilpailun-satoa-2012-5-17-raisa

Raisa Katajala 29v.
Syyskettu
”Syksyn värit ja kettu kuuluvat yhteen!”

Piirustuskilpailun-satoa-2012-5-17-riitta

Riitta Kukkasniemi 69v.
Viivy valo
”Leskeksi jäätyäni aloitin intohimoisen akvarellimaalaamisen, joka jatkuu edelleen. Työhuoneellani maalaan myös lastenlasteni kanssa yhdessä. Se on meille kaikille jonkinlaista surutyötä. Aina muistelemme vaaria..”

 

Vastaa