Piirustuskilpailun satoa 2011

piirustuskilpailun satoa 2011Taika-lehti järjesti vuoden 2011 syksyn aikana yhteistyössä HanArt Oy:n kanssa Derwent piirustuskil-pailun. Piirustuskilpailu järjestettiin nyt jo neljännen kerran ja jälleen kilpailu sai liikkeelle runsaan määrän eri-ikäisiä innostuneita piirtäjiä ympäri Suomen. Kilpailutöiden runsaus, korkea taso ja kaiken ikäisten piirtäjien into piirtämiseen yllätti kilpailun raadin taas tälläkin kertaa erittäin positiivisesti ja asetti raadin jäsenet jälleen vaikean tehtävän eteen kilpailusarjojen parhaimmiston valinnan suhteen.

Kilpailun säännöt uudistuivat edellisiin vuosiin nähden niin, että kilpailusarjoja oli tällä kertaa aikaisemman kolmen sijaan neljä, jotta eri-ikäiset piirtäjät voitaisiin huomioida paremmin. Kilpailusarjat oli jaettu seuraavalla tavalla: päiväkoti-ikäiset 0 -6-vuotiaat, kouluikäiset 7 – 12-vuotiaat, nuoret 13 – 16-vuotiaat sekä aikuiset yli 17-vuotiaat. Tällä kertaa kilpailutyön tuli olla liiduilla tehty, mutta työn aiheen, tyylin ja tekniikan piirtäjä sai valita itse. Piirustuksiin pyydettiin mahdollisuuksien mukaan lisäämään myös lyhyt tarina työn tapahtumista. Kilpailutyölle oli määritelty maksimikooksi 24 x 32 cm ja työ toivottiin tehtäväksi laadukkaalle paperille.

Kilpailutöitä saapui yhteensä melkein 300. Kouluikäisten 7 – 12-vuotiaiden sarjaan saatiin kaikkein eniten töitä, eli noin 180 kilpailijaa osallistui kyseiseen kilpailusarjaan. Joten voitte vain uskoa, että varsinkin tässä ryhmässä kilpailun raadilla oli todella vaikea työ valita upeiden töiden joukosta vain viisi työtä voittajaviisikkoon. Myös muissa kilpailusarjoissa useat ihastuttavat ja taidokkaat työt jäivät palkittujen töiden ulkopuolelle. Kilpailun raadin jäsenet haluavatkin lähettää kiitoksen ja onnittelut kaikille kilpailuun osallistuneille. Jokainen työnsä lähettänyt saa olla ylpeä piirustusharrastuksestaan ja raati toivoo kaikkien jatkavat piirtämistä jatkossakin. Kiitos ja kumarrus kaikille upeille kilpailuun osallistuneille piirtäjille!

pii 11 Ai pii 11 Ki pii 11 La pii 11 Nu

Kilpailutyöt on esitelty Taika-lehden numerossa 1/2012. Tässä kuitenkin osa parhaimmistoa:

 

Yksi vastaus artikkeliin ”Piirustuskilpailun satoa 2011

  1. Päivitysilmoitus: Piirustuskilpailu 2011 kouluikäiset 7 – 12-vuotiaat | Taika-askartelija askartelublogi

Vastaa