Piirustuskilpailu 2011 nuoret 13 – 16-vuotiaat

piirustuskilpailun satoa 2011Tämän kilpailusarjan työt tarjosivat runsain mitoin teknistä taitoa ja tunnelmaa. Töissä oli käytetty upeasti liitujen monipuolisia ominaisuuksia ja niillä oli luotu paperille taianomaisia tarinoita ja satumaisia hetkiä.  Työt ovat yhdestä sarjasta vuoden 2011 piirustuskilpailusta.

 

Nuorten-sarja-2011-henna

Henna Siirilä 16v.
Huurteinen juhannus
”Sisarukset juoksevat kilpasilla, keräten kukkia tyynyn alle. Ruoho kastelee hameen helman, sumu huurtaa pellon reunan.”

Nuorten-sarja-2011-julia

Julia Sippola 15v.
Kultakettu
”Olipa kerran kaunis kettu, jonka turkki oli melkein kuin sulaa kultaa, niin pehmeä ja keltainen. Ihmiset kutsuivatkin kettua kultaketuksi tämän kauniin värin takia. Pian kuitenkin ketun vuorikolon lähelle tuli viisas kullankaivaja, joka tiesi, ettei kultaturkkisia kettuja ole olemassa. Niinpä hän oli päätellyt, viisas mies kun oli, että kultaketun kolon täytyi olla lähellä kultasuonta. Siinä hän tosiaan oli oikeassa – heti ketun nähtyään ja äkättyään kolon, hän huomasi läheisten kivien olevan melkein täyttä kultaa, joka pilkotti kaiken tuhkan ja muun läpi. Ahneuksissaan mies ei kuitenkaan tullut tutkineeksi koloa ja sen ympäristöä tarkemmin, ja kun hän ensimmäisen kerran löi kultakiveen hakkunsa, tuntui kuin koko maa olisi vavahtanut. Tulivuoren sisukset avautuivat ja tienoon täytti punainen purkaus. Kettu vaistosi vaaran, ja onnistui pakenemaan turvaan ennen kuin laava alkoi peittää maan kokonaan tummaan syleilyynsä. Viisas kullankaivaja ei kuitenkaan ollut niin nopeaälyinen, että olisi pelastunut. Kuitenkin seuraavana päivänä, viisas kullankaivaja heräsi vahingoittumattomana paikallisen baarin läheltä, kädessään kultainen kello, jossa oli ketun kuva. Katsottuaan kelloa hetken, kullankaivaja näki sen pintaan muodostuvat sanat: ”Pidä minut mukanasi, niin aarre on sinun.” Sen jälkeen ei kettua eikä kullankaivajaa nähty, sillä kullankaivaja seurasi sokeasti taikakellon neuvoja ja kultavuori peittyi laavaan, sekä kultaketun kolo oli taas turvassa, viisailta kullankaivajilta.”

Nuorten-sarja-2011-karoliina

Karoliina Mäki 16v.
Ystävyyren ero on useen siinä, jotta toinen pistää huutomerkin siihen, mihinä toisella seisoo kysymysmerkki.”Niinhän sitä sanotaan ja se pitää muuten paikkansa! Todisteena tämä piirros, johon otin mallia minun ja ystäväni vauhdikkaista valokuvista. Kuten piirroksesta näkyy, olemme kuin vastakohdat: Kuvan kirahvi esittää ystävääni, joka on pitkä ja laiha, kun taas pientä pyöreää porsasta esitän minä. Mutta eipä se ole menoa ja meininkiä ennenkään haitannut!”

Nuorten-sarja-2011-noora

Noora Hovinmäki 16v.
Majakan kajo
”Pienellä meren ympäröimällä saarella työskentelee yksinäinen majakanvartija. Hänestä puhutaan kaikenlaista, eikä hän saa kovin usein kiitoksen sanaa. Hänen suurenmoista työtään ei osaa monikaan arvostaa. Majakan loistolla hän ohjaa veneitä oikeaan suuntaan ja estää niitä joutumasta haaksirikkoon. Majakan valo tuo hänelle lohtua ja toivoa. Ehkäpä jonain päivänä hän vielä löytää onnensa.”

Nuorten-sarja-2011-pinja

Pinja Kyllönen 14v.
Iltahämärä
”Vielä auringon laskiessa ja ensimmäisten tähtien syttyessä taivaanrantaan koira leikkii ulkona jahdaten perhosia.”

 

Yksi vastaus artikkeliin ”Piirustuskilpailu 2011 nuoret 13 – 16-vuotiaat

  1. Päivitysilmoitus: Piirustuskilpailun satoa 2011 | Taika-askartelija askartelublogi

Vastaa