Paverpol-aine

Paverpol-aine on mainio tuote, joka on levinnyt monipuolisena tuotteena käsillä tekijöiden keskuuteen. Paverpol on kuin tärkki, mutta sillä käsitellyistä tulee kovia ja huomattavasti kestävämpiä kuin tärkätyistä. Nestemäinen Paverpol tunkeutuu pienimpiinkin koloihin tuoden kaikki yksityiskohdat esille. Sillä voi kovettaa melkein mitä tahansa luonnonkuituista materiaalia. Kovettamisen lisäksi se soveltuu muun muassa kankaan, paperin, nahan ja erilaisten massojen ja luonnonmateriaalien uudelleen pinnoittamiseen. Paverpol tarttuu myös puuhun, keramiikkaan, betoniin, kiveen ja lasiin. Paverpolin avulla voi loihtia vaikka vanhoista kangasrievuista näyttäviä veistosmaisia taideteoksia. Veistoksille tarvitaan runko, jotta veistos pysyy koossa. Litteitä esineitä saa kuivumaan koholle, kun talousfoliosta ja tuorekelmusta muotoillaan poistettavat tukirakenteet. Paverpolilla on 2+1 ominaisuutta, ensisijaisesti se kiinnittää ja kovettaa ja halutessasi myös värjää. Paverpolia on saatavana värittömänä sekä lyijynharmaana ja pronssisena. Väritöntä Paverpolia voi käyttää myös sellaisenaan, jolloin käsiteltävän materiaalin oma sävy tulee esiin. Väritöntä Paverpolia voi värjätä Paverpolin omilla jauhemaisilla Pavercolor-väreillä. Pelkästään Paverpolilla käsitellyt tuotteet ovat tarkoitettu sisäkäyttöön ja ne tulisi suojata suoralta auringonpaisteelta ja lämpöpatterin lämmöltä. Mikäli tuotteista haluaa ulkoilman kestäviä tulee Parvepolin sekaan sekoittaa Paverplast-jauhetta. Taika-lehti on käsitellyt aihetta muun muassa 1/2008, 10-11/2011, 6-7/2012 ja 2-3/2012 numeroissa.

3 vastausta artikkeliin ”Paverpol-aine

 1. Marita

  Kysyisin Paverpol-kovettajasta. Onko se tarpeeksi jämäkkää omatekoisen sovitusnuken kankaan kovettajaksi? Ajatuksena on sivellä sitä päälleni puetun poolopaidan päälle ja odottaa kuivumista. Pitääkö seistä kauan ennen kuin kovettuu, ja pitääkö se varmasti muotonsa siihen asti, että se leikataan päältäni ja pääsen vahvistamaan sitä sisältä?

  Vastaa
 2. Taika-lehti Artikkelin kirjoittaja

  Hei Marita!
  Kovaahan tuosta Paverpolilla kovetusta pinnasta tulee, mutta en uskalla varmaksi sanoa, että onnistuu.
  Olisiko sinulla mahdollisuutta ottaa yhteyttä Variston Sinelliin ja Mimmi nimiseen myyjään? Hän on tehnyt paljon isojakin Paverpoltöitä ja osaa varmaankin auttaa asiassa.

  Ystävällisin terveisin Anu Taika-toimituksesta

  Vastaa
 3. Rebecca

  Hei.
  Olisin kysynyt miten mahtaa kestää jouluvaloja tämä kovete. Ajatuksena on tehdä yö valo poikani huoneeseen. Ompelemalla kankaasta eläin täyttämällä se (foliolla ja muovilla) ja kovettaa kangas. Ottaa täyte pois ja tilalle laittaa jouluvalot. 😉
  Mahtaneeko kestää lampuista tulevaa lämpöä?

  Vastaa

Vastaa