Ole ystävä, ilahduta joulukortilla -kampanja onnistui yli odotusten!

Ole ystävä, ilahduta joulukortilla -kampanja keräsi 2843 korttia.

Laatikkokaupalla kortteja

Kortteja, laatikkokaupalla korttejaKoukussa Kortteihin -yhteisön, Taika-lehden ja Suomen Punaisen Ristin ystäväpalvelun järjestämä korttikampanja sai tuhannet ihmiset ottamaan osaa ja lähettämään itse tehdyn joulukortin keräykseen. Kortteja saapui niin yksityisaskartelijoilta kuin lapsi- ja aikuisryhmiltä ja moni oli järjestänyt oman askarteluhetken, jossa tehtiin kortteja nimen omaan tätä hyväntekeväisyystempausta varten. Mukana oli yksityishenkilöiden lisäksi mm. kaupallisia tahoja, Lottamuseo, sotaveteraanien kuntoutuskeskus, päiväkoteja, kouluryhmiä ja yksityisiä askartelukerhoja. Korttien määrä ja niiden mukana tulleet saatekirjeet saivat meidät kyynelehtimään liikutuksesta. Käsittämättömän ihanaa kuinka moni koki halua auttaa ja olla ystävä. Kortit luovutettiin Helsingin messukeskuksen Meidän Viikonloppu -messujen kädentaitotapahtuman Taika-korttelissa. Kortteja esilläTaika-lehden Anu Turu ja Koukussa Kortteihin -yhteisön Hanne Kukkonen luovuttivat kortit Spr:n vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Heidi Juslin-Sandinille. Heidi kertoi ystävätoiminnasta ja sai puhellaan kuulijat kyynelten partaalle. Heidi maalaili mielikuvan useammalle tutusta perheen ja ystävien ympäröimästä joulusta, mutta muistutti samalla, että on olemassa myös toisenlaisia, surullisia ja yksinäisyyden ympäröimiä jouluja. Kampanjan tarkoitus on juurikin muistaa niitä, jotka joutuvat kokemaan jälkimmäisen joulun, sillä kortit lähtevät ensisijaisesti ilahduttamaan yksinäisten vanhusten joulua. Voi olla, että kampanjan kautta saapunut joulukortti on ainoa kortti, jonka hän saa. Etenkin juuri siksi on mahtavaa, että kortit ovat itse tehtyjä ja niissä on suuri määrä tunnetta mukana. Ystäväpalvelun vapaaehtoiset käyvät kortit kortti kortilta läpi ja valitsevat kullekin kortin saajalle sopivimman kortin. Vapaaehtoisilla on valtava, mutta ihana urakka edessä, sillä kortteja saapui kampanjaan huimat 2 843 eli tavoite ylitettiin melkein kolminkertaisesti. Maailman suurin kiitos jokaiselle kampanjaan osallistuneelle ystävälle!

2 vastausta artikkeliin ”Ole ystävä, ilahduta joulukortilla -kampanja onnistui yli odotusten!

  1. Kaisa Viirimäki

    Onneksi olkoon, mahtava määrä kortteja! Ilahduin itse vielä siitä, että tuossa taustalla seinällä näkyy mun kolme korttia, ovat siis tulleet perille. =) Hyvää joulunodotusta teille kaikille!

    Vastaa
  2. Kaisa Viirimäki

    Onneksi olkoon, mahtava määrä kortteja! Ilahduin itse vielä siitä, että tuossa taustalla seinällä näkyy mun kolme korttia, ovat siis tulleet perille. =) Hyvää joulunodotusta teille kaikille!

    Vastaa

Vastaa