Kuvataidekilpailun 2016 satoa

blogibanneri

Järjestimme yhteistyökumppaneidemme kanssa viime syksynä taianomaisen kuvataidekilpailun. Kilpailu on jatkoa perinteiselle Taika-lehden piirustuskilpailulle, joka on järjestetty vuosittain jo vuodesta 2007 alkaen. Kilpailutöitä saapui tänä vuonna reilut sata kappaletta, eli jonkin verran aikaisempia vuosia vähemmän, mutta töiden laatu oli erittäin huikaiseva!

Kuvataidekilpailun aiheena oli HAAVE. Työn tekniikka ja käytettävät välineet olivat tekijän vapaasti valittavissa. Osallistua sai millä tahansa litteällä tekniikalla tai sekatekniikalla ja työn koko oli rajattu maksimissaan 24 x 32 cm kokoiseksi. Jokaisen neljän kilpailusarjan kolme raatia eniten ilahduttanutta työtä esitellään seuraavilla sivuilla ja kukin heistä palkitaan 100 euron arvoisilla laadukkailla tuotepalkinnoilla.

Palkinto
Raati sai ihastella kaikissa kilpailusarjoissa monipuolisesti erilaisten maalaus- ja piirustusvälineiden käyttöä ja jonkin verran mukana oli myös kollaasitekniikalla toteutettuja askartelullisempiakin töitä. Haaveiden kirjo oli töissä todella huikaisevan laaja. Monilla haaveissa oli konkreettisemmat asiat, kuten matkat ulkomaille ja lemmikkieläimet ja osalla haaveissa oli hieman kaukaisemmat ja vaikeammin tavoitettavat asiat, kuten satumaat, avaruuslennot ja maailmanrauha. Taika-lehden ja HanArt Oy:n edustajista koottu raati oli ihastuksissaan siitä, että lapset, nuoret ja aikuiset osaavat ja uskaltavat haaveilla ja kurkotella haaveidensa perään ja ilahduttavaa oli myös se, että tekijät toivat haaveensa niin herkästi, rohkeasti ja rehellisesti töissään esiin. Haluammekin sydämellisesti kiittää kaikkia kilpailuun osallistuneita, kiitos että jaoitte haaveenne kansamme!

Piirustuskilpailu-1

Sarja 1
Päiväkoti-ikäiset, 0 – 6-vuotiaat

Aiempiin vuosiin nähden tämän ryhmän tämänkertainen vähäinen osallistujamäärä oli raadille melkoinen yllätys. Mutta onneksi sarjan osallistujien joukossa oli mukana hyvin eri-ikäisiä taiteilijoita upeiden ja mielikuvituksellisin haavekuvauksien kera. Haaveiden ykköseksi nousivat erilaiset lemmikit ja joukossa oli useampia ystävyyteen liittyviä haaveita sekä hyvin konkreettisia haaveita liittyen muun muassa tanssiin, juoksemiseen ja talven saapumiseen. Tämä pienten ihmisten sarja ilahduttaa raatia aina ja tämän ryhmän kohdalla haluaisimme aina palkita kaikki taitavat taiteilijanalut.

Piirustuskilpailu-2

Sarja 2
Kouluikäiset, 7 – 12-vuotiaat

Tämä kilpailun ehdottomasti suurimman osallistujamäärän kerännyt kilpailusarja oli tulvillaan väriä ja mitä moninaisempia haaveita. Mukana oli haaveilevia kuvauksia tavanomaisista ja eksoottisemmista lemmikkieläimistä, matkustamisesta ulkomaille ja sadunomaisiin maisemiin, loistokkaista urheilusuorituksista, ystävyydestä ja jopa maailmanrauhasta. Töiden taustatarinat saivat raadin jäsenille hymyn huulille ja sarjaan osallistuneiden töiden positiivinen vire oli erityisen ilahduttavaa.

Piirustuskilpailu-3

Sarja 3
Nuoret, 13 – 16-vuotiaat

Nuorten sarjaan osallistuneet työt olivat kautta linjan teknisesti todella korkeatasoisia. Joten ”mitalikolmikon” valinta oli raadille erityisen hankala tehtävä. Oli ihana nähdä, että nuorten kuvaamat haaveet olivat hyvin positiivisia ja monessa työssä konkreettiseen haaveeseen oli lisätty kerroksellisuutta miettimällä haaveen syvempää olemusta ja merkitystä. Aivan upeita töitä kaikki, ikävä ettei palstatila riitä kaikkien taitavien nuorten töiden esittelyyn.

Piirustuskilpailu-4

Sarja 4
Aikuiset, yli 17-vuotiaat

Aikuisten sarjan työt saivat raadin huudahtelemaan ihastuneesti, sillä joukossa oli todella paljon lahjakkaita taiteilijoita. Sarjan töissä oli teknistä lahjakkuutta, mahtavan monipuolista piirustus- ja maalausvälineiden käyttöä sekä upeita kuvauksia satumaisista ja realistisistakin haaveista. Töihin oli todella panostettu aikaa, vaivaa, ajatusta ja taitoa.

Kiitos ja kumarrus upeista taideteoksistanne!

Vastaa