Koukussa kortteihin?

Koukussa kortteihin kuvaKoukussa kortteihin
– kaikkien korttien koti

Koukussa Kortteihin on uusi, suomenkielinen verkkoyhteisö, jonka avajaisia vietettiin 1.4.2010. Nimensä mukaisesti yhteisö on suunnattu erityisesti korttiaskartelijoille, mutta tervetulleita ovat kaikki paperiaskartelusta kiinnostuneet. Sivustolla voi jakaa paperiaskarteluun liittyviä ideoita ja ajatuksia, kysyä neuvoja ja jakaa niitä, esitellä askartelujaan sekä osallistua erilaisiin haasteisiin ja kilpailuihin. Ennen kaikkea yhteisön avulla voi tutustua samanhenkisiin ihmisiin yhteisen, rakkaan harrastuksen tai työn välityksellä.

Idean äiti on helsinkiläinen Anna Sjöroos, jonka ajatuksesta koko sivuston perustaminen lähti liikkeelle alkukeväästä 2010. Ideaa toteuttamaan ryhtyi Facebook -ryhmän kautta joukko muitakin blogimaailman kautta keskenään tutuiksi käyneitä paperiaskartelijoita ympäri Suomea, aina Helsingistä Kittilään ja Kokkolasta Joensuuhun saakka. Mallia yhteisölle haettiin aluksi ulkomailta, jossa toimii kansainvälisesti useampiakin paperiaskartelijoiden luomia verkkoyhteisöjä. Tavoitteena oli kuitenkin rakentaa erityisesti suomalaisten paperiaskartelijoiden tarpeita palveleva ja nimenomaan suomenkielellä toimiva verkkoyhteisö, jossa kielitaito ei olisi este ideoiden ja ajatusten jakamiselle. Sivusto avattiin kaikille paperiaskartelijoille huhtikuun alussa ja se saavutti suuren suosion heti alkuun. Pelkästään ensimmäisen kuukauden aikana yhteisöön rekisteröityi yli 400 innokasta paperiaskartelijaa ja sivustolle ladattiin lähes 2500 kuvaa.

Ainoa vaatimus jäsenyydelle on, että yhteisöön rekisteröidytään omilla nimillä eikä piilouduta nimimerkkien taakse. Omalla nimellä esiintyminen tekee keskinäisestä kommunikoinnista avoimempaa ja vahvistaa yhteisöllisyyttä. Voidaankin sanoa että Koukussa Kortteihin on paperiaskartelijoiden oma Facebook.

Oman profiilisivun lisäksi yhteisö tarjoaa jäsenilleen monenlaisia viestintäpalveluita kuten reaaliaikaisen Chatin, keskustelufoorumin sekä sivuston oman yksityisviestipalvelun henkilökohtaisine postilaatikoineen. Lisäksi sivuston kautta jäsenet voivat jakaa valokuviaan, videoitaan tai vaikka omien kotisivujensa tai bloginsa rss-syötteen. Yhteisö tarjoaa myös mahdollisuuden julkaista omia blogiartikkeleita, joten erityisesti askartelubloggauksesta kiinnostuneille sivusto tarjoaa muita palveluita helpomman tavan aloittaa.

Yhteisön toiminta rakentuu hyvin pitkälle myös sivuston alla toimiviin ryhmiin, joita on syntynyt mm. erilaisten teemojen, tekniikoiden ja paperiaskartelusuuntausten ympärille. Skräppääjille, korttiaskartelijoille ja kollaasiaskartelijoille on kaikille omat ryhmänsä, joista löytää helposti muitakin samanhenkisiä harrastajia. Myös monet kilpailut ja haasteet sivustolla pyörivät nimenomaan ryhmissä. Jo tällä hetkellä sivustolla ilmestyy säännöllisesti Koukussa Kortteihin Korttihaaste, K18- haaste aikuisempaan makuun sekä Koukussa Kollaaseihin – haaste kollaasi- ja ATC-harrastajille. Näiden lisäksi uusia teema- ja tekniikkahenkisiä haasteita on suunnitelmissa aloitella kesän aikana.

Haaste- ja suuntausryhmien lisäksi sivustolla on myös erilaisia ohjeryhmiä, joissa aloittelijakin voi tutustua tarvittaviin materiaaleihin, tekniikoihin ja laitteisiin. Kokeneemmille askartelijoille nämä ryhmät vuorostaan tarjoavat ajankohtaista tietoa tuoteuutuuksista ja erilaisten uusien tekniikoiden esittelyjä. Myös verkkoyhteisön sponsoreille on tarjottu mahdollisuus perustaa omat faniryhmänsä, joissa he voivat tiedottaa tuoteuutuuksista ja tarjouksista, esitellä DT-ryhmiensä (design team) töitä sekä järjestää omia tempauksia ja kilpailuja. Jokainen jäsen voi itse valita mihin ryhmiin haluaa liittyä sen mukaan mitkä kokee itseään kiinnostaviksi aiheiksi. Liittyminen ryhmään onnistuu helposti muutamalla hiiren klikkauksella. Myös avuntarvitsijoille on luotu omat ryhmänsä, joiden kautta apua voi hakea niin sivuston teknisiin ongelmiin kuin ihan mihin tahansa askarteluun liittyvään ongelmaankin. Tällä hetkellä sivustolla on jo 43 erilaista ryhmää ja uusia ryhmiä perustetaan lisää sen mukaan kun ilmenee tarvetta tai uusia ideoita syntyy.

Yhteisön tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu laajentua myös virtuaalimaailman ulkopuolelle. Jo kuluvan vuoden aikana tullaan järjestämään askartelutapaamisia eri puolella Suomea ja syksyksi suunnitellaan jo myös mm. Koukussa Kortteihin ATC -livevaihtoa. Tarkemmin näistä tullaan tiedottamaan yhteisön sivustolla kesän aikana ja uudet ideat erilaisista livetapaamisista ovat aina tervetulleita myös yhteisön jäsenien kautta.

Yhteisöön ovat tervetulleita kaikki paperiaskartelijat, niin aloittelijat kuin kokeneemmatkin taiturit. Yhdessä ideoiden ja rakentaen syntyy iloinen ja positiivinen yhteisö, jonka jokainen jäsen on osa suurempaa kokonaisuutta. Koukussa Kortteihin – yhteisön toiminta-ajatuksena on että kaikki tarvittava löytyy saman ”katon” alta ja yhteisöstä todellakin muodostuisi meidän kaikkien paperiaskartelusta kiinnostuneiden toinen koti.

Terveisin
Koukussa Kortteihin – tiimi

Piia Takalo, Anu Niskanen, Hanne Kukkonen, Susanna Sirviö, Satu Karppinen, Liisa Pekkala, Sari Lintula, Tarja Östilä, Maria Häkkilä ja Mirja Risku-Rajala

Tervetuloa koukuttumaan!
http://koukussakortteihin.ning.com/

Vastaa