Keväinen marmorikranssi

Pääsiäinen ja kevät lähestyy kohisten. Monessa paikassa kevään omia sävyjä saa kuitenkin vielä odottaa, odotusaikaa voi lyhentää askartelemalla tai marmoroimalla muhkea kranssi!

Tarvikkeet:
– Taika-design kranssi (ohut, halk. 30 cm)
– marmorointivärit: kirkas, valkoinen, lime, vedenvihreä ja vaaleanvihreä)
– marmorointiastia (32 x 32 cm), puutikku, vettä, jätessäkkejä ja suojakäsineet
– muovimuna

Vuoraa ison muovilaatikon sisäpuoli jätesäkillä. Jätesäkki estää laatikkoa sotkeentumasta, joten voit valita marmorointiastiaksi lähes minkä tahansa laatikon. Laita laatikossa olevaan jätesäkkiin kädenlämpöistä vettä. Anna seistä noin 30 minuuttia. Nosta marmorointivärit laatikon viereen.
Laita suojakäsineet käteen. Valitse marmorointisävyt ja avaa purkkien korkit valmiiksi. Näin isoa esinettä marmoroitaessa tulee toimia todella ripeästi.
Tiputa veden päälle ensin kirkasta, sitten valkoista ja seuraavaksi 2-3 eri marmoroiniväriä. Tee väripintaan kuvioita puutikulla. Mikäli väri jää tikkuun kiinni, on vesi ja väri toisiinsa nähden väärän lämpöistä tai värit ovat olleet veden pinnalla liian kauan. Poista väripinta paperilla ja anna veden lämpötilan tasaantua vielä tai aloita värien lisääminen alusta.
Kun väripinta on mieleisesi, laske kranssi väripinnan läpi ja nosta kranssi vedestä. Aseta muovin päälle kuivumaan.
Sitaise koristenauhasta ripustuslenkki ja rusetti. Kiinnitä kranssin keskelle muovimuna puutikun avulla. Jos et käytä munan kiinnittämiseen liimaa, voi munan nyppästä pääsiäisen jälkeen pois ja tilalle laittaa vaikkapa kukkia.

 

Hauskoja marmorointihetkiä!

Vastaa