Joulupukkikortti

Joulupukkikortti_1
Kolmiulotteisen joulupukkikortin tekemiseen on käytetty lautasliinatekniikkaa, mutta kiinnitysaineena on lakan sijaan gesso. Gessolla kiinnittämällä lautasliina pysyy mattapintaisena, toisin kuin lakalla työskennellessä. Huippuhauska tekniikka!

Tarvikkeet
– Canson Imagine –paperia
– gessoa
– superlonsieni
– lautasliina
– terävät sakset
– kuviopaperi
– punaista kartonkia
– valkoinen neliö-korttipohja
– kohotarroja
– kaksipuolista teippiä
– nyöriä
– Hyvää joulua –ääriviivatarra
– ressaaja
ps. olemme koonneet kortissa käytetyt tuotteet valmiiksi osoitteeseen askartelija.fi *klikklik*

Joulupukkikortti_3

1. Leikkaa Imagine-paperista hieman lopullista työtä isompi kappale. Mallineliö on 14 x 14 cm. Leikkaa lautasliina suunnilleen paperin kokoiseksi ja poista lautasliinasta kaksi alinta kerrosta.
Töpötä superlonsienellä tasainen ja ohuehko gessokerros paperin pintaan. Pinnan tulee olla gessosta kostea, sillä gesso toimii kiinnitysaineena. Gessoa ei kuitenkaan saa olla liikaa, jotta se ei tule myöhemmin lautasliinan läpi. Toimi nopeasti, mutta rauhallisesti.
2. Aseta lautasliina kostean gessopinnan päälle mahdollisimman tasaisesti.
3. Silota lautasliinaa varovasti joka kohdasta. Kiinnittymättömiin reunakohtiin voi lautasliinan alle lisätä varovasti gessoa.
4. Lautasliinan pintaa ja etenkin ryppykohtia voi hangata lusikalla. Kun gessoa on ollut juuri oikea määrä, tasoittuu paperi repeämättä. Mikäli gessoa on ollut liikaa, saattaa paperi repeytyä hankauskohdista. Jätä hankaaminen tällöin väliin ja silota vain sormin. Anna kuivua. Leikkaa 12,5 x 12,5 cm kokoiseksi ja vanhenna sen reunoja ressaajalla eli paperin vanhentimella. Kiepauta nyöri vaakasuunnassa muutamia kertoja kappaleen ympäri ja solmi vasempaan reunaan rusetti.
5. Kiinnitä toinen samankuvioinen lautasliina samoin toiselle imagine-paperille ja anna kuivua. Leikkaa kuvio ääriviivoja pitkin irti ja kiinnitä se toisen lautasliinan päälle.
6. Leikkaa punaisesta kartongista 14 x 14 cm kokoinen kappale ja kuviopaperista 13,5 x 13,5 cm kokoinen kappale. Ressaa molempien kappaleiden reunoja. Kiinnitä kappaleet kokojärjestyksessä 15 x 15 cm kokoiselle valkoiselle korttipohjalle.
7. Kiinnitä lautasliinakuvioilla koristeltu paperi korttipohjaan ja viimeistele punaisella Hyvää Joulua -ääriviivatarralla.

Vastaa