Ikkunakalvoväreillä upeat koristeet helposti

kalvovarin-ohje-800

Ikkunakalvoväreillä loihdit upeita, irrotettavia kuvioita esimerkiksi ikkunoiden koristeiksi. Suunnittele kuvio, rajaa, väritä, anna kuivua ja kiinnitä koristeeksi. Helppoa ja hauskaa koko perheen puuhaa!

Kalvoväreillä voi tehdä siististi irrotettavia, mutta silti tiukasti paikallaan kovilla ja kiiltävillä pinnoilla, kuten lasi-ikkunassa, peilissä, posliinissa, tai lasiesineissä pysyviä koristekuvioita. Kalvoväri kuivuu läpikuultavaksi ja sitkeäksi kalvoksi. Muovisissa väripulloissa on kapeat pipettisuuttimet, joilla väriä levitetään. Kuvio tehdään värivalmistajan muovikalvolle tai muovitaskun pintaan. Varmista kuvion irtoaminen muovista ennen varsinaisen työn aloittamista pienen koekuvion avulla. Kalvovärit ovat vesiliukoisia ja kuivuttuaankin veteen reagoivia.

1. Piirrä mallipiirros paperille ja laita piirros valitsemasi ja kokeilemasi muovin alle ja jäljennä kuvion ääriviivat muovin pintaan rajausvärillä suoraan pullon pipetti-kärjellä. Rajausvärit ovat hiukan paksumpia kuin varsinaiset väritysvärit, joten niillä on helppo tehdä kuviolle ohuet ja siistit ääriviivat. Varmista että ääriviivat ovat yhtenäiset, muutoin kuvio saattaa siirrettäessä repeytyä.

2. Anna rajausvärin kuivua 1 – 2 tuntia ja väritä kuvio kalvovärillä suoraan pullon pipettikärjellä. Laita väriä reilusti, sillä jos väriä on liian ohuesti, kuvio ei välttämättä irtoa kokonaisena. Märkä väri näyttää hieman maitomaiselta, mutta värit kirkastuvat ja muuttuvat läpikuultaviksi kuivuessaan.

3. Irrota kuvio muovista kokonaisena vuorokauden kuluttua ja siirrä se uuteen kohteeseen, kuten lasi-ikkunaan, peiliin, lasi- tai posliiniesineeseen. Kuvio pysyy paikallaan tiukasti, mutta tarvittaessa voit irrottaa sen kokonaisena ja se voidaan siirtää uuteen paikkaan aina uudelleen ja uudelleen. Älä irrota kuviota, jos lasi- tai muu pinta on hyvin kylmä, sillä silloin kuvio saattaa repeytyä. Älä irrota kuviota myöskään kuumalta pinnalta (esimerkiksi tuikkulyhdyn lämpimästä lasista), sillä silloin kuvio venyy eikä palaudu ennalleen. Jos kuvio ei monien siirtojen jälkeen enää tartu pintaan, kostuta sen tausta vedellä ja pinta tarttuu jälleen.

Vinkki! Jos haluat tehdä kalvovärikuvioon pieniä yksityiskohtia, voit lisätä ne märän värin tai jo kuivuneen kuvion päälle. Jos teet märän värin päälle esimerkiksi pilkun, se saattaa hieman levitä, mutta kuivuneen kuvion päälle tehtäessä pilkku pysyy tarkempirajaisena.

Avatut kalvoväripullot kannattaa säilyttää korkki alaspäin. Huomioi kalvovärejä käyttäessäsi, että vaatteet kannattaa suojata mahdollisilta roiskeilta. Mikäli väriä joutuu vaatteelle pyyhi kostealla rievulla irtoväri pois, mutta älä hankaa. Liota vaatetta väljässä viileässä vedessä ja pese pyykinpesukoneessa korkeimmassa vaatteelle sopivassa lämpötilassa. Tämä ei kuitenkaan takaa värin täydellistä irtoamista vaatteesta.

Linkki: ikkunakalvovärit tuotesivu

3 vastausta artikkeliin ”Ikkunakalvoväreillä upeat koristeet helposti

  1. Päivitysilmoitus: Halloweenkuvioita ikkunaan | Taika-askartelija askartelublogi

  2. Päivitysilmoitus: Tulostettava tipu ja pupu | Taika-askartelija askartelublogi

  3. Päivitysilmoitus: Läpikuultavia kuvioita ja joulutunnelmaa! | Taika-askartelija askartelublogi

Vastaa