Heijastava kukka

 

 

IMG_3464

Luukku 11 vinkkaa kuinka paksusta huovasta syntyy heijastava asustekoru. Kukkasen tekemiseen on käytetty BigShot-laitetta, mutta malli on suunniteltu myös niin, että sen voi toteuttaa myös saksilla. Nappaa vinkki ja toteuta turvallinen, mutta kauniisti heijasteleva idea omissa sävyissä ja muodoissa! 

IMG_3450

Tarvikkeet
– BigShot (ei välttämätön, voi korvata saksilla)
– kukkastanssi ja ympyrästanssi tai käsin piirretty kukka- ja ympyräkaava
– Heijastinnauhaa
– kaksipuolista tarrakalvoa
– Paksua huopaa (3 mm), esim. pinkki, vihreä ja keltainen
– Rintaneulapohja
– Nahan rei’ittäjä tai Fiskars kuviorei’ittäjä (L)
sekä kuumaliimaa, mainoskartonkia, ompelulankaa ja nappi

IMG_3459

1. Leikkaa isoin kukka (pinkki) huovasta. Käytä leikkaamiseen joko Bigshottia ja kukkastanssia tai piirrä kukka huovalle ja leikkaa se saksilla.

IMG_3471

Kaksipuolinen tarrakalvo ja 80 mm heijastinnauha

2. Kiinnitä heijastinnauhaa kaksipuolisen tarrakalvon toiselle puolelle ja leikkaa siitä BigShotilla tai saksilla edellistä huopakukkaa (pinkki) pienempi kukka. Poista heijastinkukasta tarrakalvon suojapaperi ja kiinnitä se huopakukan (pinkki) keskelle.

3. Leikkaa pieni (keltainen) kukka huovasta. Käytä leikkaamiseen joko BigShottia ja kukkastanssia tai piirrä kukka huovalle ja leikkaa se saksilla. Ompele kukka napin kanssa heijastinkukan keskelle.

4. Kiinnitä heijastinnauhaa kaksipuolisen tarrakalvon avulla (vihreä) huopaan ja leikkaa siitä BigShotilla tai saksilla lehti. Irrota liimakiinnitystä varten heijastinpintaa lehden tyvestä hieman ja leikkaa irrotettu osa pois. Leikkaa toinen saman muotoinen lehti ilman heijastinpintaa.

IMG_3469

Mainoskartonki tukevoittaa heijastimen taustaa.

IMG_3468

Mainoskartonkiin tehtyjen reikien avulla rintaneulapohjan kiinnittäminen on erittäin helppoa

5. Leikkaa mainoskartongista halkaisijaltaan 6 cm ympyrä. Käytä leikkaamiseen joko BigShottia ja ympyrätanssia tai piirrä ympyrä mainoskartongille ja leikkaa se saksilla.

6. Liimaa kuumaliimalla lehdet mainoskartonkiympyrän reunaan niin, että kun ympyrä on heijastinkukan nurjan puolen keskellä tulevat lehdet näkyviin kukan reunoilta.

7. Tee mainoskartonkiin kaksi reikää, jotka ovat rintaneulapohjan sarana- ja lukko-osan päässä toisistaan. Reikien tekemiseen voi käyttää nahanrei’ittäjää tai Fiskarsin kuviorei’ittäjää. Aseta rintaneulapohja paikalleen.

8. Leikkaa huovasta halkaisijaltaan 6 cm ympyrä (Bs:llä tai saksilla) ja leikkaa siitä aiemmin mainoskartonkiin kiinnittämiesi lehtien tyvien kokoiset kappaleet pois. Liimaa huopa mainoskartonkiympyrään, niin että siitä muodostuu huovan ja lehtien kanssa tasainen pinta.

9. Liimaa mainoskartonkiympyrä heijastinkukan nurjalle puolelle.

IMG_3464

Rintaneulan avulla heijastavan asustekukan voi kiinnittää pipoon, hattuun, hihaan tai vaikkapa laukkuun.

IMG_3528 IMG_3526

IMG_3522

Samalla idealla voi tehdä isoja ja pieniä kukkia ja huopaakin löytyy varmasti omissa suosikkiväreissä

39 vastausta artikkeliin ”Heijastava kukka

  1. Taika-lehti Artikkelin kirjoittaja

   Hei Sirpa!
   Ainakin Sinelli myy tuossa käytettyä heijastinnauhaa. Tässäpä linkki http://www.sinelli.fi/sinelli/tuotteet/208783?returnUrl=%2Fsinelli%2Fproduct%2FSinelliProductFamilySearch.action%3FproductFamilyId%3D24205
   Citymarketissa on myös heijastinta, siinä on tarra valmiiksi mukana. Ja varmaan googlettamalla löytyy sinua lähin heijastinnauhaa/-kangasta myyvä liike.
   Iloisia heijastinaskarteluhetkiä
   toivottaa Anu Taika-lehdestä

   Vastaa
 1. Elina

  Niin helppo toteuttaa! Nyt ei ole ihmisillä enää varaa sanoa, ettei ole heijastinta 😉

  Vastaa
 2. anska

  Onpa mukava saada perusteelliset ohjeet noin kauniin heijastimen tekemiseen. Nyt täytyy kaivella nauha- kangaslaatikoita. Mulla piti olla myös tuota heijastinkangasta jossain..

  Vastaa
 3. Maarit Laakso

  Heijastimia hyötykäyttöön – voisi tehdä joulukortteja, joista voisi irrottaa heijastimen käyttöön

  Vastaa
 4. Riitta

  Mä niin haluisin ton laitteen !!! Heijastimet ovatkin nyt tarpeen kun luntakaan ei vielä ole maassa, ni on niin hirveen pimeetä ulkona liikkuessa !

  Vastaa
 5. tiiti

  Heijastintuotteet on kyllä ihan loistava lahjaidea kaikissa eri muodoissaan, myös pikkujoulupaketteihin ja `pakettikorteiksi` sekä vaikka joulukorttikuoreen mukaan sujautettavaksi.

  Vastaa
 6. Satu

  Tätä täytyy varmaan kokeilla, ihana 🙂 Yksi saatu ystävän tekemänä ja tykkään kovasti!

  Vastaa

Vastaa