Bataatti-porkkanasosekeitto ala Hanna Sumari

Taika-lehden elokuun numerossa juhlittiin keltasävyisin menoin. Juhlijoille tarjoiltiin herkullista Bataatti-porkkanasosekeittoa. Sosekeiton resepti napattiin Hanna Sumarin Pienet suuret reseptit -kirjasta ja iloksemme saamme jakaa herkullisen reseptin myös teille. Olkaa hyvä!

taika-juhla

Bataatti-porkkanasosekeitto
Tämä on helppo ja nopea keitto. Vielä nopeammin se valmistuu, jos käyttää kaupan valmiita soseita. Keiton voi hyvin lämmittää ja pakastaakin. Ja jos sitä jää vain vähän, se jalostaa lettutaikinan mukavasti uudenlaiseksi.

IMG_3792

4                          isoa porkkanaa, n. 300g
1                          bataatti, n. 600g
8 dl                      kasvislientä kuutiosta tai fondista
1 tl                       kanelia
0,5                       raastettua valkosipulin kynttä
henkäys chilipippuria
1                          luomuappelsiinin raastettu kuori
1,5 dl                  vastapuristettua appelsiinin mehua

Tee kasvisliemi ja sillä aikaa, kun se alkaa kiehua, pese, kuori ja pilko porkkanat ja bataatti. Lisää juurespalat kasvisliemeen kiehumaan. Kun ne ovat pehmenneet, soseuta keitto sauvasekoittimella.
Pese appelsiini huolellisesti, raasta sen oranssi kuori ja lisää keittoon. Lisää appelsiinin mehu ja mausteet. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita tai suolaa.

IMG_3806

Kiitos, Hanna reseptistä!

Hanna Sumari ja Pienet suuret reseptit -kirja
”Silmät ahmivat seesteisiä ja konstailemattomia ateriakuvia sellaisella vauhdilla, ettei meinaa mieli perässä pysyä. Jopa harvakseltaan ruokaa laittavan valtaa halu ryhtyä välittömästi kokkauspuuhiin. Kuvien perusteella on helppo valita työn alle päivän ateria tai jopa kokonainen juhlamenu. Mitäs sanot, jos alkuun tarjoiltaisiin bataattiporkkanasosekeitto, pääruoaksi pastakastike minuutissa ja jälkiruoaksi kaura-banaaniletut? Minä sanon, että nam. Kirjan reseptit soveltuvat kiireisellekin amatöörikokkaajalle, mutta myös keittiöiden kuningattarelle!”
-Anu-

9789522208958

Herkullisia hetkiä keiton, keittokirjan ja kokkailujen parissa!

Vastaa