Porotervehdys

Joulukortteja ehtii tehdä ja lähettää aina 18.12 päivään asti. Ennen 13.12 lähetetyt lähtee edullisemmalla 60 sentin joulumerkillä. 17.12 mennessä lähetetyt ehtii perille 70 sentin kakkosluokan kirjeenä ja tiistaina 18.12 voi vielä laittaa ykköspostissa joulupostia menemään ja tervehdys ehtii ennen aattoa perille. Jos et ole vielä joulutervehdyksiä tehnyt, niin nappaa kaunis kortti-idea tämän päivän luukusta!
Tarvikkeet
– 15 x 15 cm korttipohja
– 14 x 14 cm kuviopaperi
– valkoista kohojauhetta ja leimasinliimatyyny, esim. Distress Embossing Ink
– lumihiutaleleimasimia ja kuumailmapuhallin
– valkoista paperia
– nauhaa
– kaksipuolista teippiä
– sakset
– ruskeaa leimasinmustetta, esim. Distress Ink Vintagephoto
– hyvää joulua -leimasin ja punaista leimasinmustetta
– kulkunen ja korurengas
– Bigshot ja kuvioterä, esim. reindeerflight by Tim Holtz
– passepartoutkartonkia
– haaraniitti
1. Leikkaa kuviopaperi tarvittaessa korttipohjan kanteen sopivaksi ja embossaa kohojauheella alla olevan ohjeen mukaan lumihiutaleita kuviopaperiin.
Embossaus
a. Laita leimattava paperi tai muu sellainen puhtaan paperin päälle. Paina leimasin ensin leimasintyynyyn.
b. Paina leimasin sen jälkeen kartongille, paperille tai suoraan korttipohjaan.
c. Ripottele painetun kuvion päälle runsaasti valkoista kohopulveria. Kaada ylimääräinen pulveri leimakuvion päältä paperille ja koputtele varovasti kuvion nurjaa puolta. Mikäli kohopulverihippuja on tarttunut muuallekin kuin haluttuun kohtaan, poista ”kohopulverihiput” kuivalla puhtaalla siveltimellä. Kaada ylimääräiset pulverit takaisin purkkiin ja sulje purkin kansi.
d. Kohota kohopulveri askartelukäyttöön tarkoitetulla kuumailmapuhaltimella tai silitysraudalla niin, että laita kortin nurja puoli vasten foliolla suojatun silitysraudan pohjaa. Kohopulveri muuttuu kiiltäväksi sulaessaan ja jälki jää koholle. Varo kuumentamasta kuviota liikaa, sillä silloin kohopulveri sulaa liikaa ja kuviosta tulee epätarkka ja ”rasvaisen” oloinen.
2. Repäise valkoisesta paperista kuviopaperin levyinen kappale ja kiinnitä se kuviopaperin alareunaan lumikinokseksi.
3. Leimaa paperille hyvää joulua -leima ja leikkaa paperi tagin malliseksi. Kiinnitä tagi kuviopaperiin teipillä ja haaraniitillä.
4. Hankaa saksien terällä kuviopaperin ja korttipohjan reunoja.
5. Kiinnitä lumikinoksen päälle rypytettyä nauhaa kaksipuolisen teipin avulla. Käännä nauhan päät kuviopaperin nurjalle puolelle.
6. Kiinnitä kuviopaperi korttipohjan kanteen.
7. Leikkaa Bigshotilla poro-kuvioterällä poro passepartoutkartongista ja hankaa poron reunoille ruskeaa leimasinmustetta.
8. Rypytä koristenauhaa kaksipuolisen teipin avulla ja kiinnitä nauhan päähän pieni kulkunen korurenkaan avulla. Kiinnitä nauha korttiin ja käännä nauhan pää kortin nurjalle puolelle.
9. Kirjoita kortin sisäpuolelle jouluinen tervehdysteksti.

3 vastausta artikkeliin ”Porotervehdys

Vastaa