Helpot joulutontut

 

Nämä iloiset tontut sopivat joulunaloitusaskarteluksi pienemmillekin tekijöille. Tontusta voi valita superhelpon kolmiomallin tai hieman vaativamman tontun jolle leikataan vartalokolmion lisäksi myös lapaset ja sukat. Valmiit tontut voi kiinnittää sinitarralla vaikka ikkunaan tai seinille hyppelemään.

t7506_web

 Tarvikkeet
– Kartonkeja
– Sakset
– Pumpulia
– Puikkoliimaa
– Musta tussi
– Puuvärejä

1. Piirrä kaavan mukainen kolmio punaiselle kartongille ja leikkaa se irti.

2. Revi valkoisesta kartongista noin 3 cm leveää suikaletta ja liimaa se puikkoliimalla tontun kasvoiksi noin 8 cm etäisyydelle tontun lakin kärjestä. Leikkaa suikaleen reunat punaisen kartonkikolmion reunoja mukaillen.

3. Piirrä tontulle silmät, suu ja posket tussilla ja puuvärillä.

4. Pyöräytä pumpulista pallo. Laita puikkoliimaa tontun lakin kärkeen ja paina pumpulipallo liimakohtaan kiinni. Helppo kolmiotonttu on nyt valmis! Jos haluat lisätä tontulle lapaset ja sukat, jatka ohjeen mukaisesti.

t7506_web

Helppo tonttu

5. Leikkaa haluamasi värisestä kartongista kaksi kaavan mukaista lapasta sekä kaksi sukkaa. Koristele lapaset ja sukat halutessasi puuväreillä. Liimaa lapaset ja sukat tonttukolmioon kiinni. Ja näin vaikeampi tonttumalli on valmis!

t7506_web-2

Vaikeampi tonttu

t7506_2_web

Iloinen tonttujoukko

 Vinkki! Joulutontut toimivat hyvin myös joulukortteina joko sellaisenaan tai liimattuna tai kiinnitettynä sinitarralla korttipohjalle. ”Irtotonttukortti” tai korttipohjasta irrotettava tonttu toimii joulukortin lisäksi myös koristeena.

ps. Onko sinun tonttusi perinteisen punainen vai aivan jonkin muun värinen?

34 vastausta artikkeliin ”Helpot joulutontut

 1. hannas

  Meillä on suosittu tämän mallisia tonttuja juurikin siitä syystä, että sen pystyy tekemään niin nuorin kuin vanhinkin lapsista 🙂

  Vastaa
 2. marjoriitta

  Kiva tonttu, monen kokoisena eri käyttömahdollisuuksia riittää. itse pidän punaisesta ja harmaasta mukavasti yhdistettynä

  Vastaa
 3. tiiti

  70-luvulla lapsuutensa eläneenä näen näissä tontuissa jotain 70-luvun henkeä, retrotonttuja siis. Tykkään kyllä..

  Vastaa
 4. Jaana

  Punaisiahan tonttujen olla pitää! Tässäpä lapsille loistavan helppo tonttu toteutettavaksi!

  Vastaa
 5. lentoemo

  Kyllä tontun kuuluu olla perinteisen punainen. Ihan kiva tonttu lasten kanssa tehtäväksi.

  Vastaa

Vastaa