Huoparuusu

Upea ruusu syntyy edullisesta ja arkiseksikin mielletystä askarteluhuovasta. Samalla ohjeella voi tehdä hyvin erikokoisia ruusuja käyttökohteen mukaan. Somista joulusukat, kortit taikka kranssit. Sitaise lahjanauhaan pakettiruusuksi tai kiinnitä rintapieleen… Helppoa ja kaunista!

ruusu-12

Tarvikkeet
– askarteluhuopaa
– kuumaliimaa
– sakset
– paksua huopaa lehtiin (ei välttämätön)

ruusu-1

1.

1. Leikkaa askarteluhuovasta  aaltoreunainen kapea ja pitkä suikale.  Aallot voi leikata vapaalla kädellä  aika summittain ja sinne päin. Pieni ruusu syntyy noin 3 x 20 cm kokoisesta suikaleesta. Rintaruusu suunnilleen 5 x 90 cm kokoisesta suikaleesta. Muuta mittoja omien tarpeidesi mukaan.

ruusu-2

2.

2. Venytä suikaleen aaltoreunoja voimakkaasti. Ja muotoile muutenkin suikaletta ”pahoinpitelemällä” sitä epämääräisen näköiseksi venyneeksi suikaleeksi.

ruusu-3

3.

3. Taita suikaleen pitkät sivut vastakkain.

ruusu-4

4. Rullaa ruusun keskusta tiiviille rullalle.

ruusu-5

5.

5. Rullaa loppu suikale hieman löyhemmin keskusrullan ympärille niin, että vaihtele välillä taitereunan paikkaa esimerkiksi 1/3 keskikohdasta reunaa kohti. Muutoinkaan rullaaminen ei ole kovin tarkkaa, sillä venytetty aaltoreuna auttaa ruusun muodostumista. Pyri pitämään rulla koossa niin, että keskusrulla ei pääse karkuun.

ruusu-6

6.

ruusu-7

6.

6. Liimaa rulla kuumaliimalla kiinni.

ruusu-9

7.

ruusu-8

7.

7. Muotoile ruusua työntämällä keskusrullaa hieman ylöspäin ja venyttämällä terälehtiä ulos- ja sivullepäin. Myös saksien avulla voi muotoilla ruusua. Kun ruusu on mielestäsi tasapainoinen laita kuumaliimaa vielä ruusun nurjalle puolelle niin, että kerrokset pysyvät paikallaan ja ruusu koossa. Kiinnitä ruusulle lehdet tai kiinnitä se haluamaasi kohteeseen ilman lehtiä.

ruusu-10

lehdet

ruusu-11

 Leikkaa 3 mm paksusta tukevasta huovasta lehdet sekä  ruusun pohjan peittävä ”pohjaympyrä”. Katso mallia kuvasta. Sovita lehteä ruusun alle ja muotoile tarvittaessa. Liimaa ruusu lehteen ja muotoile ruusua vielä tarvittaessa.

ruusu-13

Valmiit ruusut kiinnitettynä huopatöppösen reunaan

ruusu-14

Suloinen ruusupallo.

 

49 vastausta artikkeliin ”Huoparuusu

  1. ensu

    Ajattelin tehdä näitä joulukuuseen koristeeksi. Valkoisina, saa nähdä miten toimii idea…

    Vastaa
  2. ensu

    Ajattelin tehdä näitä joulukuuseen koristeeksi. Valkoisina, saa nähdä miten toimii idea…

    Vastaa

Vastaa