Vintaghenkisiä viemisiä

 

8000180026

Upean lautasliinatarjouksen lisäksi luukusta aukeaa ideoita herkkien vintageviemisten tekemisseen. Kaunis enkelikuvilla koristeltu kynttiläpaketti ja tulitikkuaski sopivat hyvin joulun ajan vierasviemiseksi tai vaikka pikkujoululahjaksi ystävälle. Samalla tekniikalla syntyy myös ihastuttavan herkät joulukortit. Kaikki koristeiden enkelikuvat ovat peräisin upeista Sagen Vintage -sarjanlautasliinoista, jotka on kiinnitetty lakalla  paksuun akvarellikartonkiin.

t7498Tarvikkeet
– Paksua akvarellikartonkia tai muuta tukevaa valkoista kartonkia
Lautasliinoja
– Lakkaa, esim. L&B lakkavernissa, matta
– Sivellin
– Hopealankaa
– Puolihelmiä
– Hopeista kimalleväriä, esim. Tulip
Kaksipuolista teippiä
– Kohotarroja
– Hopeisia Hyvää Joulua ääriviivatarroja

Enkelikuva
1. Leikkaa lautasliinasta haluamasi kuvio. Voit kiinnittää kuviot yksitellen kartonkiin tai kiinnittää samalla myös useampia vierekkäisiä kuvioita ja leikata kuviot irti toisistaan vasta kartongille kiinnityksen jälkeen. Irrota varovasti lautasliinan alimmat kaksi kerrosta, jolloin jäljelle jää vain ohut painettu päällimmäinen kerros.

2. Aseta lautasliina akvarellikartongin pintaan ja levitä ohut kerros lakkaa varovasti kuvan päälle kuvan keskeltä reunoille päin. Tarkista että kuva on kiinnittynyt kartonkiin joka kohdasta, mutta vältä kuvion pinnan turhaan sivelemistä, sillä lautasliina menee helposti rikki kosteana. Anna lakan kuivua rauhassa.

3. Leikkaa lautasliinakuva haluamasi muotoisena irti kartongista. Mallien enkelikuvat on leikattu kuvan reunoja mukaillen.

4. Koristele enkelikuva hopeisella kimallevärillä ja erikokoisilla puolihelmillä.

t7494

t7497

Tulitikkurasia

Tulitikkurasia
Leikkaa kartongille kiinnitetystä tekstilautasliinasta rasian kannen kokoinen kappale ja kiinnitä se kaksipuolisella teipillä rasian kanteen. Kiinnitä pieni kartongille kiinnitetty ja koristeltu enkelikuva rasian kanteen kohotarroilla. Kiepauta rasian ympärille muutamia kierroksia hopealankaa ja solmi langan päät rasian alapuolelle.

t7495

Kynttiläpaketti

Kynttiläpaketti
Leikkaa kartongille kiinnitetystä tekstilautasliinasta 8 x 30 cm kokoinen kappale ja pelkästä valkoisesta kartongista toinen samankokoinen kappale. Kiinnitä kappaleet toiselta pitkältä sivulta lomittain kiinni toisiinsa niin, että tekstikappale tulee päälle ja koko kappaleesta tulee 11 cm leveä. Aseta kynttilät edellä tekemäsi vyötteen sisään ja kiinnitä vyöte kaksipuolisella teipillä renkaaksi. Kiepauta vyötteen ympärille muutamia kierroksia hopealankaa ja solmi langan päät vyötteen etupuolelle. Koristele vyötettä halutessasi hopeisella kimallevärillä ja anna värin kuivua. Kiinnitä kartongille kiinnitetty ja koristeltu enkelikuva vyötteeseen kohotarroilla. Kiinnitä kuvan päälle hopeinen Hyvää Joulua ääriviivatarra.

t7496

Enkelikortti

Enkelikortti
Leikkaa akvarellikartongista 11 x 14 cm kokoinen kappale sekä 9,5 x 9,5 cm kokoinen neliö ja pyöristä niiden kulmat. Kiinnitä neliö kaksipuolisella teipillä kortin yläreunaan ja koristele neliön reunat hopeisella kimallevärillä. Anna värin kuivua. Kiepauta kortin ympärille muutamia kierroksia hopealankaa ja solmi langan päät kortin etupuolelle. Kiinnitä lankojen ja kartonkineliön päälle kartongille kiinnitetty ja koristeltu enkelikuva kohotarroilla. Kiinnitä kortin alareunaan hopeinen Hyvää Joulua ääriviivatarra.

 

28 vastausta artikkeliin ”Vintaghenkisiä viemisiä

 1. Maarit Laakso

  Herkkää, kaunista – lautasliinojahan voi käyttää melkein mihin tahansa, vain mielikuvitus rajana

  Vastaa
 2. Jaana Laurila

  Jos jonakin päivänä vielä ehtisi perehtymään tähänkin askartelutekniikkaan.

  Vastaa
 3. Saija Jalkala

  Kivoja vinkkejä, vaikka joulupakettiin tai muuten lahjana annettavaksi.. Ihanan näköisiä pieniä asioita.. 🙂

  Vastaa

Vastaa