Kokkaavalle lahjaksi

Henkilölle,  jolla on jo kaikkea on kiva antaa joku käytännöllinen lahja, josta on iloa pitkään. Tässä lahjaidea keittiössä viihtyvälle henkilölle tai vaikka kokkiopiskelijalle.
Kodin ykkösestä ostetut mausteputkilot on pakattu Ikeasta hankittuun spagettipurkkiin, joka tässä tapauksessa ajaa lahjapaketin virkaa. Putket on tökätty merisuolaan, jotta ne pysyvät pystyssä. Merisuolan voi käyttää ruoanlaitossa ja spagettipurkin voi ottaa ns. oikeaan käyttöön.  Mausteputkilot voi tyhjennettyään täyttää uudelleen mausteilla eli lahjan jokainen ”osanen” on mahdollista jatkokäyttää.
1. Pese ja kuivaa spagettipurkki huolella. Mikäli laitat mausteputket pystyyn merisuolaan pese varovasti myös mausteputkien lasiosat.
2.  Leikkaa koristepaperista suikaleita, jotka yltävät mausteputkien ympärille ja peittävät putkissa olevat etiketit. Kiinnitä koristepaperisuikaleet paikoilleen narulla, jotta alkuperäiset etiketit on luettavissa.
3. Koristele spagettipurkki haluamallasi tavalla, katso vinkkejä kuvista. Koristeet kannattaa kiinnittää joko sitomalla tai puikkoliimalla, jotta koristeet on mahdollista irrottaa myöhemmin.
4. Kaada purkkiin merisuolaa ja tökkää mausteputket merisuolaan pystyyn. Sulje kansi ja tarkista kokonaisuus. Lisää koristeita tarpeen mukaan.

4 vastausta artikkeliin ”Kokkaavalle lahjaksi

  1. ahle

    Paras joulukalenteri-idea tähän asti! Voisi tehdä ihan itsekin pöydällä käden ulottuvilla olemaan ne tavallisimmat mausteet.

    Vastaa

Vastaa