Suloiset sydäntuikut

t7501_B

Joulu on kynttilöiden ja tuikkujen aikaa. Ihastuttavat punaiset tuikut on valettu sydämen muotoisiin tuikkupohjiin ja kynttilämateriaaliksi on valittu lempeä ja luonnonmukainen mehiläisvaha. Mehiläisvaha palaa kauniilla liekillä ja tuoksuu hennosti hunajalta. Tuikkuja voi valmistaa myös lahjaksi ja huomisessa kalenteriluukussa onkin tarjolla ohje tuikkukortin valmistamiseen.

t7502

Tarvikkeet:
– Punaista mehiläisvahaa levynä
– Sydämen muotoisia tuikkupohjia
– Tuikkusydänlankoja
– Hammastikkuja sydänlangan tukemiseen
– Kattila ja vesihaudeastia

1. Revi tai leikkaa mehiläisvahalevy pieniksi palasiksi ja sulata se vesihauteessa nestemäiseksi . Mehiläisvaha nesteytyy jo melkoisen alhaisessa lämpötilassa, joten sulaminen  ei kestä kovin kauaa.

2. Kasta tuikkusydänlangan metalliosa sulaan mehiläisvahaan ja aseta sydänlanka paikalleen sydämenmuotoisen tuikkupohjan keskelle.

3. Kaada tuikkupohja hieman yli puolilleen sulaa mehiläisvahaa. Tue sydänlanka hammastikuilla, jotta se pysyy keskellä tuikkupohjaa. Anna vahan jähmettyä.

4. Jähmettyessään sydänlangan viereen saattaa ilmestyä halkeama, kun vaha jähmettyessään hieman kutistuu. Tämän vuoksi tuikkupohja kannattaa ensin täyttää vain hieman yli puolenvälin. Kun vaha on jähmettynyt, kaada lisää sulaa vahaa tuikkupohjaan ja anna sen jähmettyä rauhassa.

Ihastuttava sydäntuikku on valmis tuomaan jouluista tunnelmaa niin liekillään kuin hennolla hunajan tuoksullaan. Muista aina tuikkuja polttaessa noudattaa erityistä varovaisuutta. Aseta tuikku aina palamattomalle alustalle ja kauaksi palavista materiaaleista. Mehiläisvahatuikku nesteytyy melko nopeasti ja neste haihtuu lähes kokonaan tuikun palaessa loppuun.

t7501

31 vastausta artikkeliin ”Suloiset sydäntuikut

 1. Hanna K

  Kulunut viikko toi postissa mehiläisvahalevyjä ja lapset odottaa innolla kynttilöiden tekoa 🙂

  Vastaa
 2. Lena Holmström

  Kiva idis, mutta monen kissan taloudessa elävät kynttilät kiellettyjä. Mutta kiva lahjaidea

  Vastaa
 3. Birgitta

  Ihana lahjaidea taas! Kynttilöitä ei ole tullut tehtyä koskaan. Ei vaikuta kuitenkaan kovin vaikealta.

  Vastaa
 4. tiiti

  Mukavaa, kun kalenterissa on näin kivasti tällaisia pienten lahjojen ohjeita ja ideoita.

  Vastaa
 5. lentoemo

  Tämä näyttää sen verran näpertelyltä, että jätän muille, mutta kynttilät ovat kyllä aivan ihania.

  Vastaa
 6. Suvikukka

  Kynttilöiden teko kiinnostaa aina, kun vain saisi aikaiseksi ja uskaltaisi lähteä kokeilemaan. Olen joskus lapsena viimeksi tehnyt kynttilöitä. Niistä tulee kyllä niin joulumieli.

  Vastaa

Vastaa