Tähtikuvioidut joulupallot ja -kranssi

Nämä jouluiset pallot ja kranssi on tehty styroksisten pohjien päälle koristelemalla pinnat kauttaaltaan Fiskarsin tähtikahvaleikkurilla leikellyillä paperinpalasilla. Tiiviisti liimattu tähtikuvioitu tekstuuripinta näyttää hauskalle ja eläväiselle. Nämä ovat nopeita ja helppoja tehdä ja sopivat hyvin myös pieneksi joululahjaksi.

Tarvitset styroksisen pohjan lisäksi Fiskars kuvioirei’ittäjä Fiskars kuvioirei’ittäjä ja muutamaa erilaista väreiltään yhteensopivaa kuviopaperia. Malleissa käytetyt paperit ovat Basic Greyn Lime Rickey Cherry Cola, Daisy D’s Taylor, Graphic 45:n Renaissance Faire collection Florentine, Crate Paperin Emma’s Shoppe Collection Dresses ja American Craftsin cardstock Leaf. Lisäksi tarvitset liimaa, maalia, tarratimantteja, metallilankaa ja nauhoja.

1. Maalaa ensin styroksipohjat sopivanvärisellä akryylimaalilla. Siten ei haittaa, vaikka kuvioiden välistä pilkistäisikin vähän pohjaa. Anna maalin kuivua.

2. Leikkele sitten kuvioleikkurilla papereista reilu määrä tähtikuvioita.

3. Muotoile rautalangan pätkästä palloille koukku ja työnnä se styroksipallon sisään. Laita liimaa tarvittaessa. Itse paperitähtien liimailu paikoilleen käy mallin mukaisesti. Aloita pallon päältä ja liimaa tähtiä osittain toistensa alle ja lomittain. Silloin tällöin liimaa tähti myös kokonaan muiden päälle. Kuvioinnista tulee siten selkeämpi, kun kaikki eivät ole hautautuneena toistensa alle.

4. Lopuksi koristele pallot ja kranssi liimailemalla sinne tänne tähtien päälle timantteja. Viimeistele jouluiset koristeet silkkinauhoin ja rusetein.

17 vastausta artikkeliin ” Tähtikuvioidut joulupallot ja -kranssi

  1. ViliMarika

    Waude! tämäpäs onkin hyvä idea! Ja taas tuli tähtösille käyttöä. 🙂 Kiitos!

    Vastaa
  2. Haltiakummi

    Oooo, olen availlut joulukalenterin luukkuja innokkaasti, mutta tämä on ehkäpä suosikki luukkuni, ainakin tähän mennessä 🙂 Tosi kiva idea käyttää noita tähtiä, ja tosiaan fiksua pohjamaalata tuo styroksi pallo/kranssi sopivalla pohjavärillä – tähti idea erottuu paremmin kun ihan koko pintaa ei ole pelkillä paperipaloilla peitetty.

    Vastaa

Vastaa