Väritettävät joulutervehdykset


tonttukortti-6
Tulosta suloinen tonttukuva ja väritä se mieleiseksesi puuväreillä, tusseilla, vesiväreillä tai vaikka kultatussilla ja askartele väritetystä kuviosta veikeä joulukortti. Voit myös tulostaa kuvan suoraan paksummalle kartongille ja piirtää kortin taustapuolelle osoiteviivat, jolloin kortti on värittämisen ja tervehdyksen sekä osoitteen kirjoittamisen jälkeen valmis postin kuljetettavaksi.

 

  1. Tulosta tonttukuva tavalliselle kopiopaperille, hieman paksummalle paperille tai suoraan korttipohjaksi sopivalle kartongille. Mallikorteissa on käytetty Canson Imagine -kartonkia sekä ekokartonkia. Kaikki tulostimet eivät välttämättä tulosta hyvää jälkeä kartongille, joten valitse omalle tulostimellesi sopivin tulostusmateriaali. Tonttukuvia on tulostettavassa A4-kokoisessa arkissa kaksi kappaletta.
  2. Tulostusjäljen voi halutessaan ”kiinnittää” paperiin tai kartonkiin lämmön, eli silitysraudan avulla ennen kuvion värittämistä. Silitystä voisi suositella ainakin, jos käytät värittämiseen vesivärejä tai tusseja. Silitä tulostettua paperia hetki miedolla lämmöllä kankaan tai paperin läpi.
  3. Väritä tonttukuva haluamillasi väreillä. Mallikorteissa on käytetty Derwent inktense -värikyniä.
  4. Leikkaa väritetty tonttukuva reunaviivojen mukaisesti irti paperista tai kartongista. Jos tulostit kuvan kartongille, piirrä mustalla tussilla tai puuvärillä kortin taustapuolelle viivat osoitetta varten. Jos taas tulostit kuvan paperille, liimaa väritetty kuva kartongista leikattuun korttipohjaan.
  5. Koristele kortti halutessasi napeilla, nauhoilla, kimallevärillä tai muilla korttiin sopivilla koristeilla. Koristeltu kortti kannattaa lähettää kirjekuoressa.

Vastaa