Taika-design kuviot


poro_6Taika-design muodot ovat tämän vuoden hitti!
Muodot on tiivistä ja hyvin kevyttä eristelevyä, joka sopii erittäin hyvin askarteluun. Taika-design muotoja voi käyttää sellaisenaan tai niiden pintaa voi työstää monella tavalla, kuten maalaamalla akryyliväreillä, päällystämällä paperilla tai kankaalla tai koristelemalla mixed media -tyylisesti monella päällekkäisellä tekniikalla.
Kokosimme muutaman vinkin, joilla koristelu sujuu leikiten.

kauris_2

Puikkoliima
Selkeät muodot, kuten kranssit ja linnut voi päällystää käyttämällä puikkoliimaa. Valitse tällöin paperi, jonka liimattava puoli on huokoinen. Liimaa paperit huolellisesti muodon pintaan ja anna kuivua. Tuore liima on paras liima. Hio muodon reunoja hienolla hiomapaperilla niin, että paperi kuluu reunakohdasta ”puhki” ja paperi katkeaa, jolloin reunasta tulee siisti.

kauris_4
Eri Keeper
Isot muodot voi päällystää muun muassa Eri Keeperillä. Leikkaa lahjapaperista tai vastaavasta muotoa isompi kappale. Levitä märällä leveällä siveltimellä Eri Keeperiä muodon koko pintaan. Suihkuta vettä lahjapaperin nurjalle puolelle niin, että paperi kostuu. Levitä ja lisää vettä niin, että paperi kostuu tasaisesti. Kuivaa paperista näkyvä vesi talouspaperille. Paina liimainen muoto lahjapaperiin ja käännä ympäri. Painele lahjapaperia varovasti kuivalla talouspaperilla niin, että rypyt poistuvat. Lahjapaperi voi myös vetää kevyesti, jotta se asettuu mahdollisimman sileästi. Työskentele ripeästi, mutta varovasti. Anna kuivua. Hio muodon reunoja hienolla hiomapaperilla niin, että paperi kuluu reunakohdasta ”puhki” ja paperi katkeaa, jolloin reunasta tulee siisti.

Lautasliinalakka
Leikkaa lautasliinasta muotoa isompi kappale tai useita kappaleita. Poista lautasliinoista kaksi alinta kerrosta. Aseta lautasliina haluamaasi kohtaan ja levitä lakkaa varovasti lautasliinan läpi. Vältä hankaamasta lautasliinan pintaa. Jatka kunnes koko pinta on lautasliinan peitossa. Anna kuivua. Hio muodon reunoja hienolla hiomapaperilla niin, että paperi kuluu reunakohdasta ”puhki” ja paperi katkeaa, jolloin reunasta tulee siisti.

Maalaaminen
Maalaa muodon pinta vesiohenteisilla akryyli- tai kalkkimaaleilla, kuten Marabu Decormatt tai Marabu Chalky Chic. Levitä maali joko leveällä siveltimellä muutamaan kertaan tai töpötä maali tiiviillä sienellä. Muutamaan kertaan siveltimellä levitetystä pinnasta tulee sileä ja töpöttämällä tehdystä pinnasta eläväisen struktuurinen.

poro_5
Muut koristelutavat
– Päällystä pinta kulta- tai hopeafoliolla (askarteluun tarkoitettu lehtikulta).
– Käsittele pinta gessolla ja koristele se Mixed Media -tyyliin.
– Muotoihin voi kiinnittää koristeita kuumaliimalla.
– Somistusneuloilla ja/tai nuppineuloilla.
kauris_5
Reunat
Muotojen reunat voi jättää täysin käsittelemättä. Jos niihin haluaa päälikuvioon sopivan sävyn, on muotojen reunat on helpoin maalata. Maaliksi käy melkein mikä tahansa vesiohenteinen ja peittävä askartelumaali.

kranssi_2
Kranssit
Valmistusteknisistä syistä kransseissa ulkokehältä sisäkehälle kulkeva aukileikkaus. Kranssin voi liimata yhtenäiseksi, jolloin aukieikkausta ei huomaa. Levitä aukileikkausta sivusuunnassa varovasti ja pursota kuumaliimaa varovasti aikuleikkausken näkyvälle pinnalle ja taivuta kranssi välittömästi oikeaan muotoonsa. Paina pintoja toisiaan vasten ja anna liiman jähmettyä. Vuole terävällä veitsellä mahdolliset purseet pois ja jatka kranssin koristelemista.

Taika-design muotoja myy www.askartelija.fi

Iloisia askarteluhetkiä!

Vastaa