Suklaatervehdys


Nämä hupsut tonttutervehdykset kätkevät sisäänsä makoisat suklaapatukat. Tonttukääre tehdään yhdestä kappaleesta ja sen valmistamiseen voi käyttää paperia tai kartonkia. Pilkku- ja tekstikääreisten mallitonttujen paperit ovat tulostettavia Taika-digipapereita.

t7492Tarvikkeet:
– 15 x 21 cm kokoinen kuviollinen tai värillinen paperi tai kartonki tai tulostettu Taika digipaperi 
– Valkoista paperia tai kartonkia
– Pala silkkipaperia tupsuun
– Kangasta kaulaliinaksi
– Pieni pala punaista kartonkia nenään ja tekstilappuun
– Taittoluu ja viivoitin
– Musta tussi
– Puikkoliima
– Kaksipuolista teippiä
Kultainen Hyvää Joulua ääriviivatarra tai kullansävyinen geelikynä
– Sakset

t7493

1. Tee 15 x 21 cm paperi- tai kartonkikappaleeseen kuvan kaavan mukaiset taitteet taittoluulla ja viivoittimella. Taitteet tulevat kappaleen pidemmän sivun suuntaisesti vasemmasta reunasta mitaten 3 cm, 4,5 cm, 10 cm ja 11,5 cm etäisyydelle reunasta. Hahmottele kappaleen toiseen lyhyeen päähän keskelle kaavan mukaisesti tontun lakkiosa ja leikkaa lakin reunoilta paperi pois.

2. Leikkaa valkoisesta paperista tai kartongista 4 x 15 cm kokoinen suikale ja liimaa se puikkoliimalla tonttukappaleeseen kiinni tontun kasvojen kohdalle.

3. Leikkaa punaisesta kartongista pieni ympyrä ja liimaa se tontun nenäksi. Piirrä tontulle mustalla tussilla silmät ja suu.

4. Revi silkkipaperista pieni pala ja rytistä se palloksi. Liimaa pallo puikkoliimalla tontun lakin kärkeen tupsuksi.

5. Taittele tonttukääre taitteiden mukaisesti, laita kääreen sisään Kismet-suklaapatukka ja kiinnitä kääre nurjalta puolelta kaksipuolisella teipillä.

6. Revi tai leikkaa kankaasta kapea suikale ja kiepauta sekä solmi se tontun kaulaan kaulaliinaksi.

7. Leikkaa punaisesta kartongista pieni kappale ja kiinnitä siihen kultainen Hyvää Joulua ääriviivatarra tai kirjoita jouluntoivotus kultaisella geelikynällä. Liimaa tekstilappu tontun alareunaan. Ja makoisa joulutervehdys on valmis!


t7492 t7491_B t7491

 


58 vastausta artikkeliin ”Suklaatervehdys

 1. helena luukinen

  näihin nyt kääritään lasten joulusuklaat…samoin ku tätä voi käyttää muulloinki vaik pääsiäissuklaat kiedottuna pääsiäspupuun..on tää vaan niin hyvä vihjeiten antaja KIITOS TAIKA

  Vastaa
 2. Annukka

  Onpa kivan näköinen ohje, heti kokeillaan lapsen kanssa! Näitähän on mukava antaa vaikka opettajille joulumuistamiseksi.

  Vastaa
 3. helena luukinen

  HUPS! pitipä kokeilla ja tehä tuos muutama malikksi ku pojan tyttö tulee huomenna jos vaik innostus…mul ei kyl oo noin hienoja papreita ku Taikal…eikä monistukoneessa oo väriptruunoita mut käytinpäs vanhoja lahja-hylly-sekä multipapereita ja kyl tuli hauskoja..poika tonttu sai jopa kravatin kaulaan(menee suklaa siinä poitsul)..

  Vastaa
 4. tiiti

  Aivan mahtava idea toteutettavaksi lapsen kanssa opettajalle tai päiväkodin tädille annettavaksi. Kiitos!

  Vastaa
 5. lentoemo

  Kiva kun on tällaisia pieniä ja helposti toteutettavia askartelu ja lahjaideoita. Kiitos.

  Vastaa

Vastaa