Joulupupu

Joulupupu
Ysiluukusta hyppelee väritettävä digipupu. Samainen kaveri on joskus aiemminkin vilahdellut Taika-lehden sivuilla ja nyt hän on muuntunut joulupupuksi. Ohessa myös helpohko värittämisvinkki, jolla pupuun saa helposti sävyeroja. Digipupua voi  käyttää 
myös kaavana ja leikata pupun osat vaikka kartongista tai kuviopapereista.

IMG_3431
Väritystarvikkeet
– Tulostettu digipaperiarkki
– Derwent Inktense -mustevärikynät (esim. värinumerot  119, 105 ja 2200)
– Säiliösivellin
– Puikkoliimaa
– Paksua valkoista paperia tai kartonkia
– pienet ja terävät sakset

IMG_3377

1. Tulosta digipupuarkki tukevalle paperille, esimerkiksi 160 g Zoom image -kopiopaperille ja anna musteen kuivua. Kuivumista voi yrittää nopeuttaa silittämällä paperia jonkin aikaa silitysraudalla paperin nurjalta puolelta.

IMG_3385

IMG_3387

2.  Väritä pupun reunat kevyesti ruskealla (119)  Derwent Inktense -mustevärikynällä. Levitä väriä tummemmin ääriviivojen läheisyyteen ja kevyemmin keskelle päin. Pyri tekemään värirajoista mahdollisimman pehmeät. Voit harjoitella suttupaperille niin sanottua häivyttämistä ennen varsinaisen väritystyön aloittamista.

IMG_3388

3. Täytä säiliösivellin vedellä ja levitä mustevärikynän jälkeä siveltimen avulla. Inktense mustevärikynät reagoivat veteen vesiväri tavoin. Aloita ääriviivan vierestä ja etene pyörivin liikkein keskelle päin. Vältä hankaamista ja huomaa, että jos väri ehtii kuivua ei se enää reagoi veteen. Käy veden kanssa kaikki osiot samoin läpi ja anna kuivua.

IMG_3391

IMG_3394

4. Väritä sydän samoin kuin pupun vartalo ja anna kuivua. Lisää väriä pupun korvien sisäosaan, nenään ja poskiin. Levitä värejä tarvittaessa säiliösiveltimellä ja anna kuivua. Lisää kuivan pinnan päälle kevyesti väriä kunnes pinta on mielestäsi riittävän elävä. Varjokohtiin voit lisätä väriä enemmän.

5. Liimaa väritetty pupukuva valkoiselle kartongille tai paksulle paperille. Leikkaa pupukuva joko taustan kanssa tai ääriviivoja pitkin. Mikäli leikkaat ääriviivoja pitkin, käy pupun leikatut reunat läpi mustalla puuvärillä (Derwent Inktense 2200) pupun oikealta ja nurjalta puolelta. Käytä pupukuvaa vaikka joulukorteissa tai muissa onnitteluissa.
Alla muutama helppo ja nopea jouluinen pupukorttivinkki!

Pupukortti

IMG_3400

Tarvikkeet
– Korttipohja (eko)
– Kakkupaperi (sydän)
– Puikkoliimaa
– Juuttinarua
– Kohotarroja
– Valkoinen Hyvää Joulua -ääriviivatarra

1. Väritä ja liimaa pupu ja leikkaa ääriviivoja pitkin ja muista käydä  reunat kynällä läpi. Hankaa eli ressaa ekokorttipohjan reunoja. Aseta kakkupaperi suttupaperille ja ”töpötä” puikkoliimaa kauttaaltaan kakkupaperin nurjalle puolelle. Liimaa kakkupaperi ekokorttipohjan keskelle niin, että kortin taite on ylöspäin. Puikkoliiman ansiosta ohut kakkupaperi sulautuu korttipohjaan kauniisti. Kieputa kortin ympärille muutaman kerran juuttinarua ja solmi juuttinaru rusetille kortin vasempaan reunaan. Kiinnitä pupu korttiin kohotarroilla.  Viimeistele kortti valkoisella Hyvää Joulua -ääriviivatarralla sekä kortin sisäpuolelle kirjoitetulla tervehdystekstillä.

IMG_3431IMG_3410

IMG_3411

IMG_3404

IMG_3413 IMG_3420IMG_3425 IMG_3429

Huom! Digipaperit on tehty Taika-joulukalenterin kävijöille, joten kunnioitathan tätä, etkä jaa papereita muutoin kuin joulukalenterin linkin kautta. Digipapereita saa käyttää osana kaupallisiin tarkoituksiin askarreltuja tuotteita, mutta pelkkien papereiden kaupallinen käyttö on kielletty!

42 vastausta artikkeliin ”Joulupupu

 1. mariia

  Tarvisi tuollainen säiliö sivellin hommata. on varmasti helpompi kuin kastella koko ajan tavallista sivellintä jolla tehdä.

  Vastaa
 2. tiiti66

  Minun makuuni ei-ehkä-tarpeeksi jouluinen pupu, mutta laitanpa talteen… Tulee niitä muitakin juhlapyhiä.

  Vastaa
 3. Pia

  Suuret kiitokset Taika-joulukalenterin tekijöille ! Olette jaksaneet kovasti ahertaa meidän lukijoiden iloksi !

  Vastaa
 4. lentoemo

  Mukavan monipuolinen tämä joulukalenteri; runsaasti ideoita ja inspiraatiota jaossa. Kiitos!

  Vastaa
 5. Henna

  Pääsiäispupu muuttui joulupupuksi! Toimii! Vielä kun osaisi piirtää pupulle tonttulakin päähän 😉

  Vastaa
 6. Päivitysilmoitus: Ystäväpupu | Taika-askartelija askartelublogi

Vastaa