Askarteluterkut leiriltä!

Kesän alkupuolella ja koulujen loppuessa Seinäjoen kansalaisopistolla järjestettiin päiväsaikaan lapsille hauskaa puuhaa ja mikä sen parempaa ajanvietettä kuin askartelu!? Leirin vetäjänä toimi Taika -lehden Vuoden Askartelija Niina Hallila. Leirille kokoontui neljänä päivänä 15 innokasta askartelijaa. Lapset tekivät runsaasti hienoja ja luovia töitä päivien aikana ja riemua riitti!

Leirillä tehtiin Taika-lehdestäkin tuttuja askarteluja. Kesänumerosta (5/17) tutut pyykkipoikalentokoneet ja pesusienilaivat oli eniten lasten mieleen. Lasten ehdoton suosikki oli jäätelötikuista rakennetut katapultit. Katapultteja piti tietysti myös päästä testaamaan ja parhaitenhan siihen sopi tietenkin leikkimielinen kisa, joka järjestettiin leirin lopuksi ja samalla testattiin kenen napit lentävät pisimmälle. Kisan tiimellyksessä kuvien ottaminen jäi, mutta tässä muutama kuva komeista katapulteista, joidenka avulla muuten myös mini vaahtokarkkien ampuminen toisen suuhun on todella näppärää ja hauskaa puuhaa!

Taika 4/2017 kevätnumeron Niinan palstalta löytyvä jäätelötikuista tehty koruteline muuntautui muutamalla lisä jäätelötikulla näppäräksi kännykkätelineeksi!

Leirillä sääkin suosi, joten päästiin ulos uittamaan pesusienistä tehtyjä laivoja. Koska tarpeeksi isoa lätäkköä tai muuta vesipistettä ei lähimaastota löytynyt rakennettiin sellainen itse jätesäkkien ja muutaman laudan avulla. Tässäkin touhussa piti tietysti testata kenen laiva on nopein .

Nappaa tästä ja lehdestä parhaat kesäiset askarteluvinkit. Ideat toimivat, sillä ne kaikki testattiin osaavan raadin kera leirillä!

Aurinkoista ja askartelun täyteistä kesää! 

Vastaa