Silkkipaperikoristelu

Kaunista joulua!

Onko kaikki valmiina? Enää viimeinen silaus ja joulu saa tulla. Entäs jos huomaatkin, että kattauksesta puuttuu ”kruunu” tai sivupöydälle kaivattaisiin hieman tunnelman luojaa? Eipä hätää, sillä tässä erittäin käyttökelpoinen vinkki, jolla tavallisista purkeista ja purnukoista saa loihdittua upeita tunnelman luojia!
 Tarvikkeet
– Rasvatonta maitoa
– sivellin
– silkkipaperia
– sakset
– merisuolaa
– tuikkukynttilöitä
– lasipurkkeja tai laseja
– koristenauhaa
1. Valitse tuikkulyhtyjä varten sellaisia lasipurkkeja ja laseja, joissa on riittävän suuri suuaukko, jotta tuikun lämpö pääsee pois. Pese ja kuivaa lasipurkit ja/tai lasit.
2. Leikkaa silkkipaperista noin 1,5 cm levyistä suikaletta. Suikaleen pituus on lasin tai purkin ympärysmitta.
3. Kaada rasvatonta maitoa pieneen astiaan. Kiinnitä silkkipaperi paikalleen sivelemällä maitoa silkkipaperiin niin, että silkkipaperi kostuu ja tarttuu lasiin kiinni. Maidon ansiosta silkkipaperi on myöhemmin irrotettavissa ilman, että lasin jää jälkiä.
4.  Kiinnitä suikaleita haluamasi määrä ja anna kuivua. Leveäjalkaisen lasin jalan pohjaan voi kiinnittää myös silkkipaperia maidon avulla.
5. Sitaise koristenauha lasin reunaan rusetille. Varmista, että nauhan päät eivät pääse lasin sisälle eivätkä osu liekkiin.
6. Kaada merisuolaa lasin/purkin pohjalle ja aseta tuikku suolan päälle. Sytytä kynttilä ja noudata yleisiä kynttilän polttamiseen liittyviä turvallisuusohjeita
Kun joulu on ohi ja kyllästyt laseihin poista nauha ja tuikku, kaada suola pois ja liota silkkipaperit irti lämpimällä vedellä ja pese lasit/purkit normaalisti puhtaaksi.

5 vastausta artikkeliin ”Silkkipaperikoristelu

  1. sisko

    Kotoa löytyy kaikkia tarvittavia, en ole ennen maidolla liimannut, tärkännyt kyllä.

    Vastaa
  2. Helena Halonen

    Hienoa, että tuli tuo rasvattoman maidon idea esiin. Muistelen, että äitini, ennen muinoi kertoi ja, että porsliini astia, jos se meni rikki ja osia irtoili, saatettiin korjata kuoritulla maidolla, muta astian osia ei saanut kastella vedellä, ennen maidolla kiinnitystä. Mitenkähän lie, tulikohan kestävä? Olisi kiva saada tietää onko tämä tosi, en siitä enempää muista.

    Vastaa

Vastaa