Tuikkukortti


Eilisessä luukussa teimme mehiläisvahasta kauniita punaisia sydäntuikkuja. Tänään on vuorossa helppo ja nopea tuikkukortti jonka myötä itse tehtyjä tuikkuja on kiva antaa myös lahjaksi. Tuikkukortti sopii myös tavallisille pyöreille ostotuikuille. Tuikkukortin koristeluun on käytetty pilkullista washiteippiä, tulostettavaa tekstidigipaperia sekä kaunista sydännauhaa.

t7499

Tarvikkeet:

– Paksua akvarellikartonkia tai muuta tukevaa valkoista kartonkia
Kaksipuolista teippiä
– Valkoiselle paperille tulostettu Taika digipaperi Teksti, iso
 – Taittoluu ja viivoitin
– Kirurginveitsi tai mattopuukko
– Pilkullista washiteippiä
– Kuviollista silkkinauhaa ja punaista organzanauhaa

t7500

1. Leikkaa kartongista 32 x 16 cm kokoinen kappale. Aseta kartonki pöydälle vaakasuuntaisesti ja aloita taitteiden nuuttaus taittoluulla ja viivoittimella vasemmasta reunasta. Tee taitoksista teräviä ja tee ne huolella. Mittaa seuraavan taitoksen paikka aina kartongin samasta reunasta.

2. Tee ensimmäinen taitos 2 cm päähän.

3. Tee toinen taitos 4 cm päähän.

4. Tee kolmas taitos 8 cm päähän.

5. Tee neljäs taitos 10 cm päähän.

6. Tee viimeinen taitos 23 cm päähän.

7. Tee vasemmalta katsoen toisen ja kolmannen taitteen väliin 2 cm leveä ja 13 cm pitkä aukko kirurginveitsellä tai mattopuukolla leikaten.

8. Taita vasemman reunan taitteet niin, että ne muodostavat kotelon tuikuille. Koristele aukon reunat pilkullisella washiteipillä. Kiinnitä kotelo-osuus kaksipuolisella teipillä.

9. Taita oikean reunan 9 cm leveä taite kohti tuikkukoteloa..

10. Koristele korttiosuuden kansi vaakasuuntaisesti kuviollisella silkkinauhalla, tulostetusta Taika digipaperista leikatuilla teksteillä ja pilkullisella washiteipillä. Kiinnitä halutessasi kortin sisään kuviopaperia ja kirjoita kortin sisään joulutervehdyksesi.

11. Sujauta neljä sydäntuikkua tai tavallista pyöreää tuikkua tuikkukoteloon ja kiepauta kotelon ympärille punainen organzanauha ja solmi nauhapäät rusetille. Ja Voilá! Kaunis tuikkukortti on valmis!

IMG_2760IMG_2783 IMG_2780

34 vastausta artikkeliin ”Tuikkukortti

  1. mariia sakala

    Tämä on kiva tuliainen näin joulun alla. Hieman tietysti muunnellen omaa kädenjälkeä näkyväksi

    Vastaa
  2. TaRa

    Kiitos vinkistä ja tätä ohjetta olen etsinyt ja miettinyt. Nyt sekin löytyi ja saa ainakin tätä mallia testata ja harjoitella. 🙂

    Vastaa

Vastaa