Nopea ja helppo jouluvieminen

Opettajille, ohjaajille, hoitotädeille ja muille ihmisille, jotka ovat lastemme elämässä läsnä on kiva antaa jotain itse tehtyä ja etenkin lapsen itse tekemää. Tässä nopea ja helppo idea, joka onnistuu pieneltäkin lapselta aikuisen avustamana. Anna tuikkutorni ja tulitikkurasia yksin tai erikseen ja lahjan saaja on takuuvarmasti riemuissaan!

Tarvikkeet
– valkoista noin 200 g paperia tai askartelumaalia
– puikkoliimaa
– punaista ja valkoista sormiväriä, esimerkiksi Color&co
– 1 – 1,5 cm levyistä koristenauhaa
– kaksipuolista teippiä
– kopiopaperi
– kumipäinen lyijykynä
– tulitikkuaski
– vessapaperirulla ja tuikkukynttilöitä
Tuikkutorni
1. Päällystä vessapaperirulla valkoisella paperilla. Käytä kiinnittämiseen puikkoliimaa ja liimaa paperi huolellisesti rullaan. Paperin sijaan voit maalata rullan valkoiseksi askartelumaaleilla.
2. Purista kertakäyttölautaselle valkoista ja punaista sormiväriä ja levitä värejä hieman. Anna lapsen kastaa käsi väriin niin, että väriä on ainakin sormissa.
3. Anna päällystetty/maalattu paperirulla lapsen maaliseen käteen, jolloin maali siirtyy rullaan. Mikäli ”kuviot” miellyttävät ensimmäinen ”puristelukerran” jälkeen anna värin kuivua. Tarvittaessa lisää väriä lapsen käteen ja anna rulla uudestaan maaliseen käteen. Jatka kunnes olette tyytyväisiä kuviointiin. Anna kuivua.
4. Ota koristenauhasta pitkä pätkä ja aseta rulla nauhan keskikohdan päälle. Teippaa nauha rullan sivuja pitkin ylös. Nauha muodostaa rullalle pohjan.
5. Täytä rulla tuikuilla ja sido koristenauha rusetille.
Tulitikkuaski
1. Päällystä tulitikkuaski valkoisella paperilla. Käytä kiinnittämiseen puikkoliimaa ja liimaa paperi huolellisesti kiinni. Paperin sijaan voit maalata askin valkoiseksi askartelumaaleilla. Huomaa, että et maalaa tai päällystä raapaisupintaa. Halutessasi voit päällystää/maalata myös rasiaosan päädyt. Suojaa raapaisupinta maalarinteipillä.
2. Purista kertakäyttölautaselle valkoista ja punaista sormiväriä ja levitä värejä hieman. Anna lapsen kastaa käsi väriin niin, että väriä on ainakin sormissa.
3. Anna päällystetty/maalattu aski lapsen maaliseen käteen, jolloin maali siirtyy rullaan. Mikäli ”kuviot” miellyttävät ensimmäinen ”puristelukerran” jälkeen anna värin kuivua. Tarvittaessa lisää väriä lapsen käteen ja anna aski uudestaan ”maaliseen” käteen. Jatka kunnes olette tyytyväisiä kuviointiin. Anna kuivua.
4. Tee sydänsabloni leikkaamalla kopiopaperiin sydämen muotoinen aukko. Aseta sabloni tulitikkurasian päälle. Pursota punaista sormiväriä ohut ja tasainen kerros kertakäyttölautaselle ja ota lyijykynän kumipäähän väriä ja töpötä sillä sablonin läpi väriä. Ota lisää väri ja jatka töpöttämistä kunnes  sydän erottuu rasian pinnasta ja anna kuivua. Poista maalarinteippi varovasti raapaisupinnan päältä.
5. Teippaa kaksipuolisella teipillä koristenauha vedot rasian ympäri tai sitaise koristenauha rasian ympärille ja sido nauha rusetille.

 

11 vastausta artikkeliin ”Nopea ja helppo jouluvieminen

  1. SatuH

    Kiva idis, päiväkodintädit ja opettajat tunnetusti hukkuu jouluna ja kevätjuhlassa kukkiin ja epämääräisiin tuikkukippoihin ja kuppeihin, ni tää on oikeasti käytännöllinen lahja 🙂

    Vastaa
  2. Tuikku

    Ihania tulitikkuaskeja…arkisen näköisistä askeista saa tosi sieviä kun päällystää ne …kiva idea tehdä koristeita sormiväreillä 🙂

    Vastaa

Vastaa