Vintagehenkinen koriste

Kaunis koriste syntyy nopeasti ja vähillä materiaaleilla. Melkein kaikki materiaalit löytyvät kodin kätköistä ja se mitä ei ole voi soveltaa olemassa oleviin materiaaleihin. Vintagehenkisen koristeen voi ripustaa ovenripaan ja kuuseen tai sen voi kiinnittää pakettikortiksi lahjaan tai kukkapakettiin.

Huom! nuolimerkillä -> on merkattu vinkiksi vaihtoehtoinen materiaali. Sovella siis tarvikkeita sen mukaan mitä kotoasi löytyy.
Tarvikkeet
– lahjapaperia tai vanhoja joulukortteja -> valokuva tai kuviopaperi
– puupahvia tai paksua ekokartonkia -> ohutta pahvilaatikkopahvia
– ruskeaa ekopaperia -> pakkauspaperia, sanomalehteä tai lahjapaperia
– juuttinarua -> lahjanarua
– ruskeaa leimasinmustetta, esim. Distress Ink vintage photo -> puu- tai vesiväri
– superlonisieni -> meikkisieni
– toiselta puolelta tasainen kristalli -> kulkunen tai pieni joulupallo
– puikkoliimaa
– kaksipuolista teippiä tai kuumaliimaa
1. Leikkaa lahjapaperista haluamasi kuva tai käytä joulukorttia. Joulukorttia voi leikata tarvittaessa pienemmäksi. Malleissa on noin 11 x 7 cm kokoiset kuvat.
2. Leikkaa puupahvia, paksu ekokartonki tai ohut pahvilaatikkopahvi kuvaa hieman isommaksi eli 11 x 7 cm kuvalle hyvä koko on 12 x 8 cm.
3. Liimaa kuva pahviin kiinni ja hankaa pahvin reunoille ruskeaa leimasinmustetta.
4. Valitse lahjapaperista tai joulukortista kristallia varten jokin kuviokohta ja aseta kristalli kuviokohtaan. Hankaa paperin reunoja kristallin reunoja vasten niin, että paperiin tulee ”painaumat” ja leikkaa painaumia pitkin irti. Liimaa se puikkoliimalla kristalliin kiinni ja anna kuivua. Kristallin tilalla voi käyttää isoa kulkusta tai pientä joulupalloa.
5. Sido kristalliin niin pitkä juuttinaru, että siitä saa muodostettu koristeen ripustuslenkin. Aseta kristalli pahvikoristeen alareunaan ja liimaa juuttinaru koko matkaltaan koristeen nurjalle puolelle niin, että ripustuslenkki on noin 8 cm pituinen.
6. Leikkaa ekopaperista, sanomalehdestä, lahja- tai pakkauspaperista hieman pahvitaustaa pienempi kappale ja liimaa tai teippaa se koristeen nurjalle puolelle peittämään ripustuslenkin.
7. Sido ripustuslenkin juureen juuttinarurusetti.
8. Lisää halutessasi kimalleliimaa, esim. Tulip-koristeväriä koristeeseen ja anna kuivua.

2 vastausta artikkeliin ”Vintagehenkinen koriste

Vastaa