Jouluiset sormivärikortit

Joulukorttien valmistaminen varsinkin lasten kanssa kannattaa aloittaa hyvissä ajoin, jotta kiire ei pääse yllättämään. Näiden korttien kuvioksi valittiin joulukuuset, jotka koostuvat kolmion muotoon painetuista vihreistä sormenjäljistä. Korttien taustalle on leikattu tulostettavia digipapereita, jotka viimeistelevät kortin jouluisen ilmeen.

kuusi-1
Tarvikkeet
– Kartonkeja
– Taika-lehden tulostettuja digipapereita
– Vihreää sormiväriä
– Puikkoliimaa
– Sakset
– Kertakäyttölautanen

1. Leikkaa valkoisesta kartongista 30 x 15 cm kokoinen kappale ja taita se kaksin kerroin neliökorttipohjaksi. Voit halutessasi käyttää myös valmista neliökorttipohjaa. 

2. Tulosta haluamasi jouluinen Taika-digipaperi valkoiselle paperille ja leikkaa siitä kortin kanteen 13 x 13 cm neliö tai kortin kannen reunoihin asti menevä 14 cm korkea kappale. Liimaa kuviopaperi kortin kanteen.

3. Leikkaa valkoisesta kartongista 10 x 10 cm neliö. Laita vihreää sormiväriä kertakäyttölautaselle. Paina sormi väriin ja paina sormenjälkiä valkoiseen kartonkineliöön niin, että ne muodostavat kolmion muotoisen kuusen. Anna värin kuivua.

4. Revi ruskeasta kartongista pieni kappale kuusen jalaksi ja leikkaa keltaisesta kartongista kapea suikale tähteä varten. Leikkaa keltaisesta suikaleesta kolme noin 3 cm pituista pätkää ja liimaa ne ristikkäin kuusen latvaan. Liimaa kuusen jalka paikalleen.

5. Leikkaa värillisestä kartongista hieman valkoista neliötä isompi neliö ja liimaa kuusineliö sen keskelle. Liimaa värillinen neliö kortin kanteen.

6. Kirjoita kortin sisään jouluinen tervehdys ja sujauta kortti kirjekuoreen. Helppo ohje itse tehdyn kirjekuoren tekemiseen löytyy Taika-joulukalenterin luukusta 1. 

kuusi-1 t7486

 

Vinkki!
Joulukortin persoonallisuutta voi lisätä hauskalla Postin Omakuvapostimerkillä. Omakuvamerkkejä on saatavissa 1. ja 2. luokan postimerkkeinä ja ne on tilattavissa 10 merkin arkeissa. Tee postimerkit vaikka lapsesta otetusta tonttukuvasta!

wsImageProxy

28 vastausta artikkeliin ”Jouluiset sormivärikortit

 1. lentoemo

  Varmasti mukava toteutettava lasten kanssa, mutta kyllä tämä toimii ihan aikuisenkin tekemänä, uskoisin..

  Vastaa
 2. Hanna K

  Lasten kanssa toimii 🙂 Onko kaikki digipaperit tulostettavassa, yritin yksi päivä katella mut en löytäny…?

  Vastaa
 3. eila

  helppo kortti lasten kans tehtäväksi. harmi vaan kun ei ole tulostimessa muuta kuin mustaa väriä, ei voi tulostaa .

  Vastaa
 4. Riitta

  Sopii lasten kanssa tehtäväksi, mutta miksei myös aikuisporukassa niille jotka eivät vielä ole innostuneet askartelemaan…tuosta voisi vaikka saada kipinää ;D

  Vastaa

Vastaa